Videanu: Orice încercare a Guvernului de a da alte cifre Curţii Constituţionale e în zona penalului

Adriean Videanu susţine că preşedintele interimar Crin Antonescu face o "presiune extraordinară" asupra premierului Victor Ponta pentru a încălca Constituţia privind cererea transmisă de Curtea Constituţională în privinţa listelor electorale. Preşedintele PDL Bucureşti a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că orice încercare a Guvernului de a da alte cifre este în zona penală.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 11:02
Videanu: Orice încercare a Guvernului de a da alte cifre Curţii Constituţionale e în zona penalului

„Am văzut în cursul zilei de ieri (marţi – n.r.) presiunea extraordinară pe care domnul Antonescu o face asupra domnului Ponta în ideea de a încălca atât Constituţia, cât şi legea legat de solicitarea Curţii Constituţionale privind listele după care s-a organizat referendumul”, a declarat Adriean Videanu, citat de Mediafax.

Preşedintele PDL Bucureşti a prezentat, într-o conferinţă de presă, evoluţia datelor demografice ale României în perioada 1990-2011, arătând că acestea demonstrează că numărul cetăţenilor cu drept de vot a crescut din 1990 până astăzi.

Videanu a spus că, potrivit anuarului demografic al României, „soldul electoral anual a fost permanent pozitiv”, adică diferenţa între cei care au împlinit vârsta de 18 ani şi cei care au decedat a fost pozitivă. Fostul  ministru al Economiei  a adăugat că „soldul intrărilor” celor care au împlinit vârsta de 18 ani şi al celor care au decedat a fost: în 1990 – 156.056, în 1991 – 138.040, în 1992 – 174.208, iar în 2011 – 1612 persoane.

„Probabil că în 2012-2013 se preconizează un sold negativ, dar numărul votanţilor nu putea să scadă”, a conchis Videanu.

Conform acestuia,  începând din 1990, când au fost 17.200.000 de cetăţeni cu drept de vot, numărul cetăţenilor cu drept de vot a crescut până astăzi.

„Orice încercare a Guvernului de a da alte cifre CC se situează în zona penalului”, a mai spus Videanu, arătând că PDL cere Guvernului ca pe baza acestor date „să pună capăt acestui circ politic pe care l-a instrumentat fără abilitate şi din care toată lumea pierde”:

„E momentul să punem capăt acestui lucru, să respectăm Constituţia, legile, voinţa poporului. De aceea, neîntârziat cerem Guvernului să pună la dispoziţia CC documentele solicitate, astfel încât în cel mai scurt timp să punem capăt perioadei negre din istoria României”.