Videanu: Singurul lucru pe care mi-l reproşez e că în 10 minute am trecut de la suspect la inculpat

Adriean Videanu a declarat că acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu care i se aduce a ţinut să precizeze că abuzul în serviciu este infracţiune de serviciu, nu de corupţie, potrivit Agerpres.

31 ian. 2015, 09:39
Videanu: Singurul lucru pe care mi-l reproşez e că în 10 minute am trecut de la suspect la inculpat

Întrebat despre decizia fostei şefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de acţiuni pe care Adriean Videanu le deţinea la Titan Mar SA, acesta a spus că decizia „nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic”.

De asemenea, fostul ministru a mai afirmat că nu îşi reproşează absolut nimic, cu excepţia faptului că în zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, iar acest lucru a avut loc fără a fi putut să depună probele la DNA.

Adriean Videanu NU s-a predat la poliţie. Fostul ministru a fost ridicat de poliţişti de acasă

„Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în zece minute am trecut de la situaţia de suspect la cea de inculpat şi n-am avut timp să depun probele la DNA, că n-am fi ajuns în situaţia asta”, a declarat fostul ministru, adăugând că a fost şocat la aflarea deciziei de arestare a sa,”mai ales prin perspectiva faptului că nu există o acuză de corupţie, este o acuză de complicitate la abuz în serviciu”.

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.