VIDEO A apărut filmarea momentului când avionul rusesc doboară drona americană deasupra Mării Negre

Discuţiile diplomatice duc la concluzia că drona care aparţinea forţelor militare SUA, prăbuşită în zona Mării Negre, ar fi fost lovită intenţionat, conform unor surse guvernamentale.

15 mart. 2023, 14:16
VIDEO A apărut filmarea momentului când avionul rusesc doboară drona americană deasupra Mării Negre

Concluzia se regăseşte în informări transmise Guvernului României, în condiţiile în care drona ar fi decolat din România, arată sursele citate.

Drona americană MQ-9 „Reaper”, care ar fi fost interceptată marți de două avioane de vânătoare rusești și lovită de unul din acestea, a decolat din România, a spus pentru New York Times un înalt oficial militar american.

John Kirby de la Consiliul Național de Securitate al Statelor Unite (NSC) spune că au existat alte interceptări „chiar și în ultimele săptămâni”, dar că aceasta a fost diferită.

În paralel, pe conturile rusești de Telegram s-a publicat un material video în care se vede drona americană, filmată dintr-un avion rusesc SU-27, participant la operațiunea de sabotaj.

În imaginile repostate de consilierul ministrului de Interne din Ucraina se vede cum drona trece pe lângă avionul rusesc și apoi este doborâtă. Acesta ar fi momentul în care avionul rusesc distruge elicea dronei.

”Această filmare arată că drona americană MQ-9 Reaper a fost doborâtă în mod deliberat de manevrele avionului de luptă rusesc”, arată Anton Gherașenko, potrivit Stiripesurse.

Citește și: Mercenarii Wagner îl provoacă pe Zelenski. S-au filmat în același loc din Bahmut unde președintele s-a fotografiat cu trupele ucrainene