Mercenarii Wagner îl provoacă pe Zelenski. S-au filmat în același loc din Bahmut unde președintele s-a fotografiat cu trupele ucrainene

În estul Ucrainei, încleştările pentru Bahmut sunt mai dure ca niciodată, iar linia frontului este tot pe micul râu care trece prin centrul orașului.

15 mart. 2023, 12:10
Mercenarii Wagner îl provoacă pe Zelenski. S-au filmat în același loc din Bahmut unde președintele s-a fotografiat cu trupele ucrainene

Pentru a marca avansul rusesc, o parte din mercenarii Wagner s-au fotografiat fix în același loc în care Zelenski s-a pozat cu trupele ucrainene când a vizitat frontul din Bahmut în decembrie anul trecut.

Capturarea completă a orașului ar aduce Rusia mai aproape de obiectivul de a controla întreaga regiune Donețk.

”Camera de filmat poate că nu surprinde acest sunet, dar noi îl auzim destul de tare. Se trage cu artilerie grea în direcția orașului Bahmut. Acolo se duc lupte grele și nu poți ajunge. Aici băieții țin flancurile pentru a-i împiedica pe ruși să blocheze drumurile principale spre Bahmut”, a relatat Iulia Kirienko, corespondent TV Ucraina, potrivit Stirileprotv.

Citește și: Zelenski: „Vom câştiga acest război. Facem totul pentru asta”

”Situația din estul țării este foarte dureroasă. Trebuie să distrugem puterea militară a inamicului și o vom face, în Bilohorivka şi Marinka, Avdiivka şi Bahmut, Vuhledar şi Kamianka şi în toate celelalte locuri unde se decide viitorul nostru”, a adăugat Volodimir Zelenski.

”Cerințele Moscovei sunt bine cunoscute, la fel ca și situația de facto și noile realități (provinciile ucrainene anexate). Fără să ținem cont de aceste chestiuni, ar fi imposibil să trecem pe o cale pașnică”, a declarat, de cealaltă parte, Dmitri Peskov

Rusia a fost de acord cu prelungirea acordului pentru exportarea cerealelor din porturile ucrainene de la Marea neagră. Însă doar pentru 60 de zile, nu 120 de zile cum era prevăzut anterior.

”A fost un gest de bunăvoință din partea Federației Ruse în speranța că acele condiții și obligații din cealaltă parte a acordului vor fi îndeplinite”, a mai spus Peskov.

Citește și: Presa din Ucraina: O rachetă rusă s-ar fi prăbușit peste o „zonă rezidențială” din Belgorod VIDEO