VIDEO: Antony Blinken, omul lui Joe Biden, laudă parteneriatul cu țara noastră: „SUA nu au aliat mai bun ca România”

Marți, secretarul de stat american, Antony Blinken, s-a întâlnit la București cu premierul Nicolae Ciucă și cu Klaus Iohannis, președintele României. Apărarea Ucrainei rămâne prioritatea numărul 1 a NATO, a transmis oficialul SUA.
Filip Stan
29 nov. 2022, 15:04
VIDEO: Antony Blinken, omul lui Joe Biden, laudă parteneriatul cu țara noastră:

Antony Blinken a mulțumit României pentru primirea fastuoasă și a lăudat eforturile pe care le-a făcut în privința investițiilor în Apărare.

Practic, omul de încredere al Partidului Democrat, respectiv al lui Joe Biden, a subliniat faptul că Guvernul de la Palatul Victoria are dedicat peste 2% din PIB pentru apărare, o contribuție semnificativă.

„Prima mea vizită la București a avut loc în 1997 când l-am însoțit pe președintele Clinton. Îmi amintesc ca și cum a fost ieri, zeci de mii de români, tricolorul desfășurat de președintele Clinton și ceea ce a spus că vom fi alături de voi. A fost o plăcere să mă întorc după 25 de ani, mai ales că acum construim parteneriatul pentru următorii 25 de ani. E un parteneriat robust, susținut ce investiții. E un parteneriat bazat pe valori comune, dreptul internațional, SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției. Țările noastre cooperează strâns la Marea Neagră, un focus important pentru NATO”, a declarat Antony Blinken.

România este unul dintre cei mai buni plătitori la nivelul NATO. Comentariul elogios al lui Antony Blinken

Iată principalele declarații ale lui Antony Blinken, în cadrul întâlnirii cu Bogdan Aurescu:

  • Am încheiat o întrevedere foarte productivă și mulțumesc gazdelor.
  • Prima mea vizită la București a fost în 1997, când l-am însoțit pe președintele Clinton. Îmi amintesc zeci de mii de români, tricolorul desfășurat de președintele Clinton și ce a spus – că vom fi alături de voi.
  • A fost o plăcere să mă întorc după 25 de ani, mai ales că acum construim parteneriatul pentru următorii 25. E un parteneriat robust, susținut ce investiții, bazat pe valori comune.
  • SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției.
  • Țările noastre cooperează strâns la Marea Neagră, o zonă importantă pentru NATO.
  • Din februarie am acționat cu promptitudine și hotărâre pentru a contracara agresiunea rusă. Am intensificat asistența pentru Ucraina, am blocat Rusia cu sancțiuni, în timp ce Putin bombardează civilii.
  • Rolul României a fost esențial pentru ucrainenii care fug din calea violenței. Românii au oferit alimente, apă, echipamente medicale, combustibil și au înlesnit transportul de alimente pentru a evita o criză alimentară mondială.
  • România depășește angajamentul angajat de aliați de 2% din PIB pentru Apărare.
  • Rusia a provocat o creștere a costului pentru energie, alimente și alte produse. Vine iarna și știm ce probleme vor fi. Cred că puține națiuni înțeleg mai bine decât România cât de important e să luptăm pentru suveranitatea și integritatea teritorială.
  • Angajată în propriul său parcurs spre democrație, România are un aliat în SUA.
  • Președintele Joe Biden a anunțat staționarea în România a unei echipe luptă de brigadă, de rotație.
  • Emisarul SUA a anunțat un pachet robust pentru proiectele nucleare energetice, pentru independența energetică a României.
  • Mi-am amintit conjunctura în care a început Parteneriatul Strategic, cu 8 ani înainte, în 1989, unde Clinton a ținut primul discurs, românii s-au confruntat cu tancurile armatei, dictatorul a căzut, democrația s-a născut și lumea a văzut ce înseamnă un popor solidar. Românii au continuat să lupte uniți pentru democrație. Să ne amintim spiritul de unitate, care a fost cheia succesului și care va fi așa pentru toți.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!