VIDEO Atac rusesc cu drone pe Dunăre, pe malul opus de Isaccea

Un atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marţi, pe malul ucrainean al Dunării, în zona localităţii Orlovka, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Garda de Coastă a anunţat închiderea traficului prin PTF Isaccea.

26 sept. 2023, 10:14
VIDEO Atac rusesc cu drone pe Dunăre, pe malul opus de Isaccea

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au precizat că nu a fost transmis mesaj Ro-Alert în cursul nopţii, dar că au fost primite cinci apeluri la 112, unele din zona Isaccea de la persoane care anunţau producerea unor bubuituri.

ISU Tulcea a menţionat că Ministerul Apărării Naţionale este cel care decide când se impune trimiterea mesajelor RO-Alert în astfel de cazuri, iar informarea respectivă este transmisă de către IGSU.

Joe Biden face apel la solidaritate din partea statelor ONU: „Dacă lăsăm Ucraina să fie dezmembrată, mai este garantată independenţa naţiunilor?”
Ştirea inițială

Imagini distribuite pe Facebook arată exploziile şi imagini de pe bac cu un bărbat care strigă ”Fugi!”, precizând că drona a picat direct în vamă.

Filmările au fost realizate de Gabor Petru şi postate pe pagina sa de Facebook. El se afla pe un bac în momentul la care aveau loc exploziile.

“Mai vine o dronă, fugi că pică aici. Aici a picat, direct în Vamă. Mai vin încă. Nu le auziţi? Scoateţi curentul repede”, se aude bărbatul pe filmare.

De asemenea, pe alte reţele de socializare există alte filmări ale unor localnici din Isaccea care surprind dronele care cad în Ucraina şi în care se aud alarmele antiaeriene din ţara vecină.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat marţi dimineaţă, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

“La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters.
Drone au căzut și la Orlovka, localitatea ucraineană aflată la zeci de metri de orașul Isaccea. Vama românească a fost închisă, iar bacurile care leagă cele două maluri ale Dunării au fost trase la mal. Traficul rutier între România și Ucraina prin punctul Orlovka a fost deviat pe la Galați.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 26 din cele 38 de drone de atac lansate noaptea trecută de ruși.

Citește și: Klaus Iohannis, discurs la Universitatea Columbia: „Rusia a contestat, în mod direct şi violent, ordinea globală creată după sfârşitul Războiului Rece”

Rusia atacă cu 38 de drone Ucraina, care doboară 26. Un atac de două ore la Izmail. Doi şoferi de camion răniţi, un post de control, două depozite şi 30 de camioane, avariate. Krivoi Rog, ţinta unui atac cu rachetă balistică

Rusia a atacat Ucraina cu 38 de drone de tip Shahed în noaptea de luni spre marţi, anunţă marţi Forţele Aeriene ucrainene, care dă asigurări că 26 dintre drone au fost doborâte, relatează AFP.

”S-a înregistrat lansarea a 38 (de drone de tip) Shahed”, anunţă într-o postare pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene,

Apărarea antiaeriană a distrus 26 dintre aceste drone de fabricaţie iraniană.


Calendar 2024
Calendar 2024