Joe Biden face apel la solidaritate din partea statelor ONU: „Dacă lăsăm Ucraina să fie dezmembrată, mai este garantată independenţa naţiunilor?”

Preşedintele SUA, Joe Biden, le-a cerut marţi liderilor mondiali reuniţi la Adunarea Generală a ONU să fie alături de Ucraina în lupta sa împotriva invadatorilor ruşi, sperând că şi republicanii din Congres vor ţine seama de acest îndemn.
Filip Stan
19 sept. 2023, 23:16
Joe Biden face apel la solidaritate din partea statelor ONU:

„Istoria noastră nu trebuie să ne dicteze viitorul”, a spus Biden, amintind de recenta sa vizită în Vietnam, fost duşman virulent al Statelor Unite devenit un important partener comercial.

„Adversarii pot deveni parteneri, provocările copleşitoare pot fi depăşite, rănile adânci se pot vindeca”, a declarat liderul de la Casa Albă, asigurând că Statele Unite „urmăresc o lume mai sigură, mai prosperă, mai echitabilă pentru toţi, pentru că ştim că viitorul nostru este legat de al vostru”.

Joe Biden a cerut pe de altă parte lumii „să se ridice astăzi împotriva agresiunii deliberate” a Rusiei împotriva Ucrainei „pentru a descuraja orice viitoare agresiune” de acest fel, a consemnat AFP.

„Rusia crede că lumea o va lăsa să brutalizeze Ucraina fără consecinţe. Dar vă întreb: dacă abandonăm principiile fondatoare ale ONU pentru a linişti un agresor, ce stat membru al acestei organizaţii se va mai putea simţi protejat? Dacă lăsăm Ucraina să fie dezmembrată, mai este garantată independenţa naţiunilor? După umila mea părere, răspunsul este nu”, a spus preşedintele SUA în discursul său, la care a asistat, între alţii, omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, întâlnire de gradul zero cu Serghei Lavrov! Președintele Ucrainei aruncă bomba: ”Noi murim în acest război”

„SUA împreună cu aliaţii şi partenerii lor vor continua să susţină curajosul popor ucrainean să-şi apere suveranitatea, integritatea teritorială şi libertatea”, a mai asigurat Biden, în aplauzele sălii, insistând că „Rusia, singură, este responsabilă pentru acest război”.

Liderul de la Casa Albă a făcut în acelaşi discurs referire la China, afirmând că SUA nu doresc să intre în conflict cu aceasta, ci vor o „competiţie gestionată responsabil”, potrivit dpa.

„Vom respinge agresiunea şi intimidarea şi vom apăra regulile”, a spus el, menţionând în mod specific libertatea de navigaţie şi potenţiale practici comerciale incorecte. „Dar în acelaşi timp suntem gata să cooperăm cu China în probleme în care progresul depinde de eforturile noastre comune”, a adăugat Biden, evocând încălzirea globală.

Citeşte şi: Elon Musk a ironizat contraofensiva de vară a Ucrainei. „Atât de multă moarte, pentru atât de puţin”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!