VIDEO Autospeciala care îi ducea pe frații Godei la Tribunal s-a răsturnat în trafic. În ce stare se află patronul azilului groazei

Vineri dimineață, în jurul orei 9, frații Ștefan și Daniel Godei, principalii suspecți în cazul azilelor groazei, au fost preluați cu duba poliției din arest și transportați la Tribunalul București, pentru audieri.

25 aug. 2023, 12:45
VIDEO Autospeciala care îi ducea pe frații Godei la Tribunal s-a răsturnat în trafic. În ce stare se află patronul azilului groazei

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a arestării preventive pentru Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrânii erau cazaţi în condiţii groaznice, şi au dispus ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

Autospeciala care îi transporta pe cei doi frați Godei din arest către Tribunal a fost implicată într-un accident rutier, în care au mai fost implicate două autoturisme, răsturnându-se în urma incidentului.

VIDEO: Accidentul din 2 Mai, înregistrat cu camera video descoperită în borseta puștiului decedat: „E jumătate de om!”. Reacția familiei victimei
În drumul către tribunal, se pare că duba cu cei doi deținuți ar fi intrat în colisiune cu un alt automobil și, în urma impactului, ar fi ricoșat într-o a treia mașină, după care s-ar fi răsturnat.

Deocamdată nu sunt cunoscute date despre starea celor doi frați Godei sau a șoferului și însoțitorilor deținuților.

Ștefan Cristian Godei și Daniel Godei au fost luați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în timpul anchetei. Ștefan Godei deținea funcția de președinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, în timp ce fratele său, Dan Godei, îndeplinea rolul de coordonator la C.I.A.P.A.D. Armonia.

Ștefan Cristian Godei și Daniel Godei par să fi obținut câștiguri financiare semnificative din afacerile lor cu centrele de bătrâni.

O asociată importantă a lui Ștefan Godei în Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz era chiar Ligia Enache, care, la momentul respectiv, ocupa funcția de consilier al ministrului Firea. Cu toate acestea, când aceste informații au ieșit la iveală, Ligia Enache a anunțat că se suspendă din funcție.

Ligia Enache a deținut poziția de vicepreședinte la Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz în perioada 2020 și martie 2023. Cu toate acestea, la un moment dat a declarat că nu mai ocupă funcția, deși numele său continua să fie prezent pe site-ul asociației la momentul respectiv.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

Cod rutier 2023. Titi Aur, anunţ sumbru: „Până diseară vor muri între 5 și 10 oameni. Poate chiar 10, dacă este o zi nefastă
Potrivit procurorilor DIICOT, Ștefan Godei cheltuia din banii făcuți pe prostituate, droguri și lăutari, într-o singură noapte cheltuind 5.000 de euro.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se arată în referatul procurorilor.

Direcțiile de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6, au fost stoarse de aproape 4 milioane de lei, bani care trebuiau să fie folosiți pentru îngrijirea și mâncarea beneficiarilor din centrele pe care le controla, însă procurorii au stabilit că oamenii au îndurat condiții inimaginabile.