VIDEO! Avalanşă uriaşă în Bucegi, pe Jepii Mici, cel mai frecventat traseu din Valea Prahovei! „Credeţi că dacă cineva ar fi fost pe potecă în acea zonă, ar mai fi trăit?”

O avalanşă uriaşă a avut loc în Munţii Bucegi, pe traseul turistic Jepii Mici. Salvamontiştii reamintesc turiştilor cât de periculos este acest traseu în condiţii de iarnă.

28 mart. 2022, 15:24
VIDEO! Avalanşă uriaşă în Bucegi, pe Jepii Mici, cel mai frecventat traseu din Valea Prahovei! „Credeţi că dacă cineva ar fi fost pe potecă în acea zonă, ar mai fi trăit?”

Avalanşă uriaşă în Bucegi, pe Jepii Mici, cel mai frecventat traseu din Valea Prahovei. Imaginile incredibile au fost distribuite pe reţelele de socializare de către salvamontiştii din Buşteni.

Avalanşă uriaşă în Bucegi, pe Jepii Mici, cel mai frecventat traseu din Valea Prahovei

Jepii Mici este cel mai frecventat traseu din Valea Prahovei, iar salvamontiştii atrag atenţia că zona este interzisă turiştilor pentru drumeţie în condiţii de iarnă.

„Iată de ce spunem mereu ca ‘toate traseele turistice care străbat Abruptul Răsăritean si cel Nordic din Muntii Bucegi, sunt interzise iarna’. Această filmare a fost făcută din telecabină, pe traseul turistic Jepii Mici care trece in mare parte prin Valea Caraimanului.

Credeti ca daca cineva ar fi fost pe potecă in acea zonă, ar mai fi trăit acum?”, au scris pe pagina de Facebook cei de la Salvamont Buşteni

Şi meteorologii avertizează că este risc crescut de avalanşă în Carpaţii Meridionali.

Citeşte şi Avalanşă în Munţii Rodnei. Cabana Puzdrele a fost acoperită aproape complet cu zăpadă

Avalanşă în munţii Făgăraş. Doi schiori au fost găsiţi morţi

O tragedie a avut loc la începutul lunii martie, în munţii Făgăraş. Doi schiori au fost găsiţi morţi, după ce au fost surprinşi de o avalanşă în zona Cabanei Bârcaciu.

Serviciul Public Salvamont Sibiu a intervenit pentru căutarea celor doi schiori, dispăruţi de mai mult timp, cu 16 persoane, împărţite în patru echipe. Din păcate, schiorii au fost găsiţi morţi de către colegii lor. Deşi au încercat să-i resusciteze, totul a fost în zadar.

Citeşte şi Milionar celebru, ucis de o avalanșă la schi în Austria. Avea doar 43 de ani şi era un puternic investitor imobilar