VIDEO: Bătaie în Piața Victoriei, la protestul antiguvernamental. Diana Șoșoacă: „Ajutor, să vină jandarmii!”

Diana Șoșoacă și câțiva membri din partidul AUR ar fi fost protagoniștii unor altercații în Piața Victoriei, duminică, seară, la mitingul antiguvernamental.

02 oct. 2022, 20:57
VIDEO: Bătaie în Piața Victoriei, la protestul antiguvernamental. Diana Șoșoacă: „Ajutor, să vină jandarmii!”

Senatoarea Diana Șoșoacă, dată afară din partidul AUR, a acaparat scena, iar la un moment dat, un individ, care ar fi membru al formațiunii de opoziție, a încercat să o îndepărteze pe avocată. Au urmat apoi mai multe clinciuri între susținătorii celor două tabere.

Diana Șoșoacă a cerut de urgență intervenția lui George Simion și a jandarmilor, pentru aplanarea conflictului.

„Ajutor, ajutor, ajutor! Luiz Lazarus a fost lovit, o doamnă a fost lovită de domnul Andruşceac. Avem nevoie de jandarmi!”, a strigat în portavoce, printre altele, Diana Șoșoacă.

Ea a continuat: „Fără violenţă! Fără violenţă!”.

Un bărbat din mulțime, care ar fi participat la bătaie, a criticat-o aspru pe Șoșoacă: „Ai vorbit urât de noi toată ziua, nu ţi-ar fi ruşine. Ne-ai făcut în toate felurile. Dă-te jos de pe scenă”.

 

Explicația lui George Simion, după conflictul cu Diana Șoșoacă personaj principal

 

George Simion a oferit o reacție în urma evenimentului. Potrivit acestuia, a fost vorba doar despre o diversiune orchestrată de partidele din coaliția de guvernare.

Șoșoacă, la rândul ei, s-a ținut tare.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine!”, a declarat senatoarea.

Câteva mii de oameni au participat la mitingul care s-a desfășurat în București, în Piața Victoriei și în Piața Universității. Protestatarii au cerut demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate. De asemenea, au scandat mesaje anti-război și au solicitat măsuri concrete pentru stoparea inflației explozive.