VIDEO Ce face medicul-erou Cătălin Denciu la trei ani de la devastatorul incendiu de la spitalul din Piatra Neamţ

În anul 2021, la Piatra Neamț, în România, a avut loc o tragedie devastatoare care a cauzat pierderea multor vieți și suferință profundă pentru mulți alții.

18 mai 2023, 23:23
VIDEO Ce face medicul-erou Cătălin Denciu la trei ani de la devastatorul incendiu de la spitalul din Piatra Neamţ

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, încă se luptă să revină la viaţa de dinainte de devastatorul incendiu. În anul 2021, la Piatra Neamț, în România, a avut loc o tragedie devastatoare care a cauzat pierderea multor vieți și suferință profundă pentru mulți alții.

În timpul acelei tragedii, secția de terapie intensivă (ATI) a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț a fost cuprinsă de un incendiu devastator, punând în pericol viețile pacienților aflați în stare critică. În mijlocul acestui dezastru, medicul Cătălin Denciu a devenit un erou neînfricat, punându-și propria viață în pericol pentru a-și salva pacienții.

Cătălin Denciu își continuă lupta pentru vindecare și recuperare

În urma gestului său, personalul medical a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, ceea ce îl determină și acum, la aproape trei ani de la tragedie, să se lupte pentru a-și regăsi viața de odinioară.

Nicolae Ciucă intervine în scandalul finanțărilor din PNRR pe care România riscă să le piardă: ”Contractele pentru metroul din Cluj și 27 de spitale trebuie încheiate până în 2023”

După o lungă perioadă de timp dedicată operațiilor și ședințelor de kinetoterapie, Cătălin Denciu a hotărât să își refacă viața și să se pregătească să iasă în lume cu inima deschisă și plin de încredere. Astfel, el a considerat necesară o nouă intervenție chirurgicală pentru a continua procesul de vindecare și recuperare.

De această dată, medicul din Piatra Neamț, în dorința de a-și ascunde semnele durerii și ale eroismului său, a căutat ajutorul unui specialist pentru a-i reface podoaba capilară. În urma arsurilor suferite, scalpul său fusese reconstruit cu pielea prelevată de pe gambe, iar acum avea nevoie de o altă intervenție chirurgicală care să-l apropie cât mai mult de aspectul normal.

Reconstrucție chirurgicală complexă

Operația, conform medicului care o efectuează, este deosebit de complexă, mai ales că implică o persoană ale cărei răni au afectat aproape întregul corp prin arsuri grave, dar cu rezultate notabile. Nu este pentru prima dată când cineva cu arsuri grave apelează la o astfel de intervenție, deoarece chiar și victimele tragediei de la Colectiv au ales aceeași procedură reconstructivă. Acum, deoarece imaginea personală are o importanță considerabilă în societate, deoarece îți oferă încredere și îți permite să-ți reiei interacțiunile sociale, aceste persoane trăiesc din nou într-un mod care, cel puțin din punct de vedere fizic, nu pare că au trecut prin traumele provocate de foc.

Incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ s-a produs de la o candelă. 15 oameni au murit, iar medicul-erou Denciu încă este în convalescenţă

Bucuria de a promova profesioniști, a ajuta oameni este infinită. Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a salva pacienții de pe secția ATI, cuprinsă de flăcări, a ajuns la doctor Felix, din dorința de a acoperi urmele arsurilor de pe scalp, de a se reintegra social și de a scăpa de stigmatul de a fi privit insistent la fiecare ieșire din casă… Operația este una extrem de delicată, pentru că lucrăm pe o piele foarte fină, este o procedură nouă, segmentul de chirurgie reconstructivă capilară, dar rezultatele sunt remarcabile, ”, spune medicul care s-a ocupat de intervenția chirurgicală a lui Cătălin Denciu, într-un videoclip publicat pe Facebook.