VIDEO Cel puțin șase morți după ce un bărbat a înjunghiat mai multe persoane într-un mall

Un bărbat care a înjunghiat, sâmbătă, mai mulți oameni într-un mall din Sydney a fost împușcat de polițiști, relatează BBC. Sute de persoane au fost evacuate.

13 apr. 2024, 12:39
VIDEO Cel puțin șase morți după ce un bărbat a înjunghiat mai multe persoane într-un mall

Poliţia afirmă că nu există decoamdată un motiv clar pentru care atacatorul a ucis cinci persoane şi a rănit alte câteva, inclusiv un copil, înainte ca el însuşi să fie împuşcat mortal de poliţie.

Întrebat de un reporter dacă poliţia exclude terorismul, un oficial al poliţiei a spus că nu este exclusă nicio ipoteză.

Poliţia spune că atacatorul a intrat în centrul comercial, a ieşit şi apoi s-a întors cu un cuţit, înainte de a începe să atace oamenii.
Martorii au declarat că l-au văzut pe atacator înainte ca acesta să înceapă să înjunghie oameni.

Un martor a declarat pentru ABC că atunci când bărbatul a intrat din nou în mall cu cuţitul în mână se mişca „foarte calm”.

„Mergea de parcă ar fi mâncat o îngheţată în parc”, a spus martorul.

În videoclipurile distribuite pe reţelele de socializare se văd numeroase ambulanţe şi maşini de poliţie, precum şi mulţimi de oameni în jurul centrul comercial, în timp ce paramedicii tratează pacienţi la faţa locului. Imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul centrului, difuzate de presa australiană, arată, de asemenea, un bărbat cu un cuţit de mari dimensiuni intrând în fugă în centrul comercial, oameni care fug, iar alţii sunt răniţi la pământ.

Martorii care au scăpat din centru au declarat că a fost panică în momentul atacului. Mai multe persoane s-au refugiat într-un supermarket, unde au rămas aproximativ o oră.

„Am fost informat despre evenimentele devastatoare din Bondi Junction. În mod tragic, au fost raportate numeroase victime”, a reacţionat premierul australian Anthony Albanese pe X. El a adăugat că „primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă către cei afectaţi şi către cei dragi lor”.

Citește și: SUA trimite întăriri în Orientul Mijlociu, după ameințările lansate de Iran către Israel