VIDEO Cine a fost Mălina Olinescu? O viaţă pe scenă

Mălina Olinescu a fost o artistă celebră în anii '90, când a cucerit publicul la festivalul Mamaia. Mălina a devenit atunci şi vedetă de televiziune, după ce a participat la emisiunea "Şcoala vedetelor" care a făcut furori. Artista a apărut ultima dată la televizor săptămâna trecută, când alături de Călin Geambaşu a participat la un spectacol de dans.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 06:52
VIDEO Cine a fost Mălina Olinescu? O viaţă pe scenă

Născută în 1974 într-o familie de artişti, Mălina a început să cânte la vârsta de cinci ani, încurajată de mama sa, cântăreaţa Doina Spătaru. Tatăl ei, Boris Olinescu, a fost actor.

Mălina a câştigat prima coroană din carieră în 1995, la festivalul de muzică uşoară Aurelian Andreescu.

Un an mai târziu obţine locul trei la Festivalul Mamaia. Tot în 1996 a participat la „Şcoala vedetelor”, emisiunea TV realizată de Titus Munteanu.

În 1997, Mălina a câştigat cu piesa „Mi-e dor de tine”, scrisă de Adrian Romcescu premiul întâi la secţiunea şlagăre a Festivalului Mamaia.

Tot în 1997, Mălina a luat şi premiul I la sectiunea „Interpretare” a festivalului „Cerbul de Aur”.

În 1998 a câştigat selecţia naţională Eurovision şi a reprezentat România în competiţia finală din Marea Britanie, cu piesa „Eu cred”

O luptă continuă

Împreună cu Adrian Despot, prietenul şi colegul de la „Şcoala vedetelor”, a câştigat premiul al treilea la secţiunea „Creaţie”, la Festivalul Mamaia 1998, cu piesa „Pot să zbor”.

După succesul din anii ’90, Mălina a ieşit treptat din atenţia opiniei publice. În 2009 a acordat un interviu în care se plângea că muzica ei nu mai era apreciată şi că nu a mai fost căutată de casele de discuri.

Şi totuşi, nu voia să se dea bătută. Spunea că are încă sufletul senin. Şi că va merge mai departe, indiferent ce ar fi.