VIDEO Cum arată o călătorie în spaţiu. Space X a ataşat o cameră de racheta Falcon 9

SpaceX a lansat din nou racheta Falcon 9 în spațiu, de această dată de pe Coasta de Est a Statelor Unite, din Florida. Racheta a avut atașată și o cameră de filmat care a surprins călătoria în spațiu dus-întors, potrivit CNN, citat de Digi24.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 08:44
VIDEO Cum arată o călătorie în spaţiu. Space X a ataşat o cameră de racheta Falcon 9

Falcon 9 a călătorit a fost propulsată în spațiu din nou în data de 30 august și a călătorit cu o viteză de aproximativ 6000 de kilometri pe oră. Ea a fost lansată din Florida, de la Cape Canaveral și a dus în spațiu trei sateliți. Este al patrulea zbor al acestei rachete.

Citeşte şi Şeful programului NASA pentru misiuni cu echipaj a demisionat cu o săptămână înaintea unei lansări de pe solul american

Prima lansare în spaţiu de pe teritoriul SUA, după aproape zece ani

Pe 27 mai, Space X și NASA au lansat pentru prima dată astronauți de pe pământul american după 10 ani de pauză. Ineditul misiunii este că a fost prima lansare cu echipaj uman făcută de NASA cu o navă comercială, fiind pentru prima dată când o companie privată americană a adus astronauții NASA în spațiu. 

Zborul către Stația Spațială Internațională (ISS) a fost realizat într-un sistem de rachete și capsule furnizat de SpaceX, compania deţinută de Elon Musk. Racheta cu care au zburat Doug Hurley și Bob Behnken este un Falcon-9 și o capsulă, cunoscută sub numele de Dragon. „Este un vehicul uimitor. Cu siguranță nu este o naveta spațială. Este mult mai mică; este o capsulă. Este de ultimă generație din punct de vedere tehnologic și suntem atât de încântați„, a declarat Hurley.

Tot SpaceX a proiectat şi costumele pe care Behnken și Hurley le-au purtat în timpul călătoriei în spaţiu. O noutate a acestor costume este că sunt dintr-o singură bucată.