VIDEO Cum sunt trataţi ruşii în centrele de recrutare: „Nu mai ţipaţi ca femeile! Acum sunteţi soldaţi, s-a terminat cu joaca!”

O înregistrare video filmată în interiorul unui centru de recrutare rusesc, prima de acest fel apărută pe rețelele de socializare, arată ce li se spune bărbaților ruși care au fost încorporați în forțele armate după decretarea mobilizării parțiale.

23 sept. 2022, 18:19
VIDEO Cum sunt trataţi ruşii în centrele de recrutare: „Nu mai ţipaţi ca femeile! Acum sunteţi soldaţi, s-a terminat cu joaca!”

Vladimir Putin va putea chema până la un milion de rezervişti pentru a lupta în Ucraina, dezvăluie ziarul independent Novaya Gazeta, care apare din exil. Publicaţia lansează un număr cu mult peste cei 300.000 de ruşi aduşi în discuţie de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, care a oferit cifra respectivă după discursul lui Putin.

În timp ce mulţimi de ruşi se îmbulzesc la graniţe şi aeroporturi, pentru a fugi din Rusia înainte să apuce să fie încorporaţi, au apărut primele imagini filmate într-un centru de recrutare, astfel putând fi observată starea de spirit ce domneşte printre recruţi.

„De ce dracu’ urlați ca femeile? Tăceți din gură și comportați-vă ca atare, de ce strigați toți? De ce urlați?”, zbiară la rândul său maistrul militar pentru a se face auzit, într-un video publicat de Hotnews.

După ce se dă jos de pe podium pentru a încerca să audă ce spun unii dintre bărbați, el își continuă discursul:

„Încerc să vă spun, dar nu mă lăsați că urlați. Vă zic că toți sunteți bărbați ai armatei acum. Asta e! Gata cu joaca! Toți sunteți militari!”, afirmă maistrul.

Citeşte şi: Ruşii fac orice pentru a fugi de mobilizarea lui Putin. De ce trec bărbaţii din Rusia graniţa pe trotinete VIDEO

Acesta le spune bărbaților încorporați că vor rămâne trei zile la unitatea unde au fost încorporați înainte de a fi trimiși cu avionul pentru antrenamente la un centru de instruire.

„Salariul este ca pentru un soldat contractual (profesionist), ofițer sau praporgic (ofițer de rang inferior), în funcție de grad. Plăți pentru lupte, statut de veteran, până la încheierea operațiunii speciale, apoi sosirea acasă”, explică el.

Întrebat de către unul dintre bărbați ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă, militarul dă asigurări că acestea le sunt rezervate până la întoarcere.

O bună parte din bărbații văzuți în imagini nu par încântați de faptul că au fost mobilizați pentru „operațiunea militară specială” declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie, înregistrarea amintind în parte de o alta apărută în urmă cu o zi în care noii recruți se ceartă cu ofițerul de recrutare.

Bărbații din înregistrarea de joi, filmată în Daghestan, sunt însă mai agresivi în protestele lor.

Citeşte şi: Propunere ŞOCANTĂ a unei senatoare ruse: vrea reducerea listei de afecţiuni medicale pentru care bărbaţii ruşi scapă de încorporare