Ruşii fac orice pentru a fugi de mobilizarea lui Putin. De ce trec bărbaţii din Rusia graniţa pe trotinete VIDEO

Bărbații disperați să fugă de mobilizarea anunțată de Putin recurg la trotinete pentru a trece în Georgia, în condițiile în care mașinile așteaptă opt ore pentru a trece granița, iar la punctul de frontieră nu sunt acceptați cei care merg pe jos.

23 sept. 2022, 17:26
Ruşii fac orice pentru a fugi de mobilizarea lui Putin. De ce trec bărbaţii din Rusia graniţa pe trotinete VIDEO

Primele imagini video apărute cu bărbații ruși încorporați după decretarea mobilizării parțiale de către președintele Vladimir Putin arată oameni triști, care își iau la revedere de la soții, iubite, și copii. Dar sunt şi mulţi ruşi care găsesc cele mai ingenioase metode pentru a scăpa de mobolizarea parţială dictată de Putin.

„Cei care fug de mobilizare în Georgia apelează la trotinete. Granița nu poate fi trecută pe jos, este nevoie de un vehicul. O trotinetă, de exemplu, pentru vamă este considerată suficientă. Cu mașina, trecerea durează mai mult de 8 ore din cauza aglomerației”, a scris pe Twitter publicația independentă SOTA.

„ A existat o schemă similară pentru refugiații care mergeau cu bicicletele din Rusia în Norvegia”, remarcă, tot pe Twitter, Andrew Roth, jurnalist The Guardian.

Și Felix Light, reporter Reuters, scrie pe rețeaua de socializare că „granița dintre Georgia și Rusia de la Verkhny Lars este adesea aglomerată, dar imaginile de pe rețelele de socializare de astăzi sunt o nebunie. Observați-i pe tipii care trec pe trotinete, evitând interdicția pentru pietoni”.

Citeşte şi: Mobilizare pe ochi frumoşi. Oamenii lui Putin sunt lăsaţi acasă, în timp ce mulţi ruşi se plâng de încoporări abuzive

Olga Kovitidi, senatoarea Crimeii în camera superioară a parlamentului de la Moscova, spune că o serie de boli care împiedică un cetățean rus să fie recunoscut ca apt pentru serviciul militar ar trebui excluse din criteriile medicale.

„Este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar: să se excludă bolile pentru care un conscris este declarat inapt pentru serviciu”, afirmă ea, subliniind că „o serie de boli”, printre care scolioza și platfusul, pot fi recunoscute ca fiind compatibile cu serviciul militar.

„Acum Rusia are nevoie nu doar de o armată profesionistă de voluntari, ci și de o creștere a rezervei de tineri declarați apți pentru serviciu”, susține senatoarea, potrivit Hotnews.

Citeşte şi: Debandadă totală la mobilizarea ruşilor. Beţi criţă, recruţii se luptă deja între ei, moralul armatei lui Putin e la pământ VIDEO