VIDEO de la negocieri. Premierul Ciucă promite că va satisface solicitările profesorilor intrați în grevă: „Trebuie să găsim soluții!”. Iohannis, marele absent (VIDEO)

Pe site-ul Guvernului României au fost publicate primele declarații ale întâlnirii dintre oficialii coaliției PSD + PNL + UDMR și sindicaliștii din Educație. 

21 mai 2023, 15:56
VIDEO de la negocieri. Premierul Ciucă promite că va satisface solicitările profesorilor intrați în grevă: „Trebuie să găsim soluții!”. Iohannis, marele absent (VIDEO)

Nicolae Ciucă (PNL, premier) și-a făcut apariția la negocieri cu Marcel Ciolacu (PSD, președintele Camerei Deputaților), Ligia Deca (PNL, ministrul Educației), Adrian Câciu (susținut de PSD, ministrul de Finanțe), Marius Budăi (PSD, ministrul Muncii) și Lucian Bode (PNL, ministrul de Interne), plus alți consilieri.

„În calitate de prim-ministru, cu întreaga coaliție, cu toții nu am făcut făcut nimic altceva decât să căutăm soluții și sunt convins că vom găsi soluții împreună, pentru că am înțeles și înțelegem în continuare nevoia de a face în așa fel încât cetățenii noștri să aibă încredere într-un sistem de educație pe care-l considerăm și-l vom respecta ca făcând parte din primele două priorități ale programului de guvernare. 

Am înțeles de la dvs. că sunt probleme care trebuie rezolvate pe verticala sistemului de Educație în ceea ce privește o serie de aspecte care de-a lungul timpului au dus la aceste distorsionări și iată-ne puși astăzi în fața unei solicitări care a dus la o decizie absolut nedorită de nimeni (…)

Nicolae Ciucă: „Sunt convins că vom identifica soluții”

Din acest buget trebuie să facem în așa fel încât să asigurăm ceea ce trebuie pentru buna funcționare a întregii țări. Prioritatea este Educația. Ea rămâne în topul asumărilor noastre la nivelul coaliției. Am făcut ca Legile Educației să fie cele mai dezbătute în acest moment. E vorba despre viitorul copiilor, liniștea părinților, despre ceea ce proiectăm pentru țara asta (…) Am vorbit la nivelul coaliției că trebuie să găsim soluții. Nu putem să lăsăm copiii în prag de examen și înainte de finalul anului de învățământ suspendați, pentru că nu avem soluții pentru problemele pe care dvs. le ridicați. Pe bază de dialog, pe bază de asumări concrete, sunt convins că vom identifica soluțiile pentru tot ceea ce dvs. ați ridicat”

, a declarat Ciucă.

De partea sindicaliștilor, la discuții au luat parte Anton Hadăr, Simion Hăncescu și Marius Nistor. La întâlnire nu s-a prezentat Klaus Iohannis, așa cum au solicitat sindicaliștii.