VIDEO: Delia, prinsă în timpul protestelor dramatice din Paris. Imaginile dezastrului, filmate chiar de artistă: „Suntem blocați”

Delia se află la Paris, unde este haos, pe fondul protestelor anti-Macron. În Franța, milioane de oameni au ieșit pe străzi, o revoltă populară nemaivăzută în „Hexagon" de zeci de ani.

24 mart. 2023, 13:54
VIDEO: Delia, prinsă în timpul protestelor dramatice din Paris. Imaginile dezastrului, filmate chiar de artistă: „Suntem blocați”

Delia Matache este „reporter de teren”, de la Paris. Cântăreața a ajuns în Franța fix în perioada protestelor anti-Macron, o revoltă populară fără precedent în ultimele decenii, în „Hexagon”.

@delia🫣♬ original sound – Delia

Videoclipul a fot încărcat pe canalul de TikTok al cântăreței joi, 23 martie. Internauții au reacționat imediat în secțiunea de comentarii:

„Bravo francezilor!”;

„Asta trebuia să facem și noi. Ăla urcă cu doi ani vârsta de pensionare și au luat foc oamenii”;

„În România ieși la protest?”;

„Am fost în Paris chiar când au început protestele, la începutul lunii martie. Trebuia să vizitez Palatul Versailler, dar era închis”.

 

Protestatarii nu pleacă acasă. Se cere demisia lui Emmanuel Macron în Franța

 

Continuă revolta populară în Franța. Milioane de oameni au ieșit să protesteze împotriva pachetului de legi susținut de președintele Emmanuel Macron, ce prevede majorarea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

Franța fierbe, iar oficialii statului au trimis trupele să intervină în forță. Mii de protestatari au fost bătuți pe străzile din Paris, dar și din alte orașe.

Potrivit unor videoclipuri postate pe TikTok, există cazuri în care poliția s-a aliat cu protestatarii.

@iordacsr5kd♬ sunet original – costeliordache000

Milioane de oameni au ieșit pe străzile din Paris, Marsilia, Strasbourg, dar și alte orașe din țară.