VIDEO: Demonstrație de forță pentru afaceristul român Dorinel Umbrărescu. A pregătit utilajele pentru Autostrada Moldovei. CNAIR: „E un constructor puternic” | EXCLUSIV

Demonstrație de forță pe șantierele din România. Moldova pare începe să se trezească la viață, în ceea ce privește infrastructura rutieră. Băcăuanul Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept cel mai puternic constructor din țară, a aliniat utilajele, gata să înceapă lucrul pentru 2023.
Andi Miron
10 ian. 2023, 11:51
VIDEO: Demonstrație de forță pentru afaceristul român Dorinel Umbrărescu. A pregătit utilajele pentru Autostrada Moldovei. CNAIR: „E un constructor puternic

Umbrărescu, antreprenorul care controlează UMB Spedition, companie devenită deja un fel de brand regional, a scos „la linie” peste 100 de camioane, care vor intra pe șantiere, pe cele trei loturi ale secțiunii Focșani – Bacău, din Autostrada Moldovei (A7). Contractele de execuție pentru Focșani – Bacău, în total 96 de kilometri, au fost semnate pe 15 decembrie 2022.

Iată imagini surprinse cu drona de la sediul UMB, din Adjud (Bacău), la început de 2023:

De asemenea, după soluționarea contestațiilor (n.r. – în urma licitației) de CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), Umbrărescu ar putea „ataca” și segmentul Bacău – Pașcani (Iași), 77 de kilometri, parte tot din A7.

În plus, cel poreclit „Regele Asfaltului” a început deja lucrările pregătitoare pe primul lot al secțiunii Buzău – Focșani, cu o lungime totală de 84 de kilometri. De asemenea, în câteva zile vor fi semnate și contractele de execuție pentru loturile de mijloc, care însumează 67 de kilometri, după soluționarea contestațiilor depuse de turcii de la Tekfen, scrie Ziarul de Bacău.

În următoarele săptămâni, UMB va putea lucra pe șapte loturi de la Buzău la Bacău: 82 de kilometri între Buzău şi Focşani şi alţi 96 kilometri între Focşani şi Bacău, în total 178 km. La aceștia se vor putea adăuga alți 77 de kilometri, deci Umbrărescu ar putea ajunge la 255 de kilometri dintre cei 320 de kilometri care compun A7, Ploiești – Pașcani.

 

Dorinel Umbrărescu, gata să construiască A7 cap-coadă

 

După finalizarea A7, regiunea Moldovei va fi în sfârșit legată de București printr-un drum de mare viteză. Astfel, drumul de la București la Pașcani va putea fi parcurs mult mai sigur și mai rapid, în loc de peste cinci ore cu mașina, în trei ore.

Dorinel Umbrărescu are mai multe sectoare de drum în lucru, la nivel național. De-a lungul timpului, CNAIR și Ministerul Transporturilor s-a bazat pe antreprenorul român pentru a încheia la termen sau chiar mai rapid proiectele. Dacă în trecut diverși constructori străini au blocat șantierele, acest lucru nu s-a întâmplat cu antreprenorul băcăuan, cel care a și realizat primii kilometri de autostradă din Moldova, Centura Bacăului, cu o lungime de 31 de kilometri, dintre care 13 în regim de autostradă.

 

CNAIR: „Umbrărescu a demonstrat că are capacitatea și voința să respecte contractele”

 

CNAIR a remarcat promptitudinea și calitatea lucrărilor lui Umbrărescu. Instituția din subordinea Ministerului Transporturilor își pune speranțele ca antreprenorul român să continue cu A7 în aceeași manieră:

„UMB a câștigat contractele în baza unor licitații publice. La o parte nici nu au fost depuse contestații.

Lucrările pe care le-a făcut până acum arată că are și capacitatea, și voința să respecte contractele. Ca atare, ne așteptăm ca și pe noile contracte să își mențină conduita. Este un constructor puternic, care are utilaje, oameni, linii de finanțare și determinarea de a duce la bun sfârșit contractele”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.

 

Care este stadiul lucrărilor pe A7

 

CNAIR a transmis, de asemenea, pentru RomâniaTV.net, lista completă a loturilor și stadiul lucrărilor de pe A7:

A7 – Autostrada Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani (318,98 km)

 

Secțiunea Ploiești – Buzău

 

Lungime: 63,25 km

 • Lot 1 Dumbrava – Mizil – 21 km

În data de 16.06.2022, CNAIR a semnat contractul cu ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C. S.P.A. – PIZZAROTTI S.A. – RETTER PROJECTMANAGEMENT S.R.L.

Valoare proiect 1468 MIL. LEI FARA TVA

În data de 22.08.2022 au început lucrările de execuție.

Durata de execuție a contractului este de 20 de luni.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Stadiu: 4,23%

 • Lot 2 Mizil – Pietroasele – 28,35 km

În data de 07.06.2022, CNAIR a semnat cu Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) – TRACE GROUP HOLD PLC.
Valoarea contractului este de 1.249.992.665 lei fara tva.

În data de 12.08.2022 au început lucrările de execuție.

Durata de executie a contractului este de 20 de luni.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Stadiu: 7,5%

 • Lot 3 Pietroasele – Municipiul Buzău – 13,9 km

Reevaluare oferte conform hotărârii Curții de Apel București.

Valoare – 1.093.470.823,76 LEI FARA TVA.

CNSC a respins una dintre contestatii si le-a admis in parte pe celelalte doua, dispunand reevaluarea ofertei operatorului economic declarant castigator in termen de 20 de zile de la comunicarea motivarii. Impotriva deciziei CNSC au fost depuse 4 plangeri pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Dupa reevaluarea ofertelor conform hotararii Curtii, in data de 27.10.2022 a fost desemnat ofertantul castigator, respectiv ASOCIEREA NUROL INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET.

Două contestații depuse la CNSC după comunicarea rezultatului.

 

Secțiunea Buzău – Focșani – 82,44 km

 

În data de 06.09.2022, au fost semnate contractele pentru execuția lucrărilor de construcție a Tronsonului 1, Buzău – Vadu Pașii (4,6 km) și a Tronsonului 4, Mândrești Munteni – Focșani Nord (10,94 km) cu Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL.

Durata de execuție a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Ordinul de începere a fost 5 decembrie 2022.

Luni, 12.12.2022, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, pentru Tronsonul 2 (30,8 km) Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și pentru Tronsonul 3 (36,1 km) Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni din autostrada BUZĂU – FOCȘANI, A7 (Autostrada Moldovei), CNAIR a comunicat rezultatul procedurilor de atribuire a celor 2 contracte de execuție lucrări.

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L.

 • Pentru Tronsonul 2, cu preţul de 1.317.073.556,06 Lei fără T.V.A.
 • Pentru Tronsonul 3, cu preţul de 1.469.390.182,97 Lei fără T.V.A.

Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR.

Au început procedurile administrative de semnare a contractelor.

 

Secțiunea Focșani – Bacău – 95,9 km

 

În data de 15.12.2022 s-au semnat contractele pentru construcția celor 3 loturi cu UMB.

 • Lotul 1: (Focșani-Domnești Târg), va avea o lungime de 35,6 km
 • Lotul 2: (Domnești Târg-Racăciuni), va avea o lungime de 38,78 km
 • Lotul 3: (Racăciuni-Bacău), va avea o lungime de 21,52 km

Valoarea totală a contractelor este de 6.513.554.258,24 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din PNRR.

Joi, 15.12.2022, a fost semnat și contractul de finanțare a lucrărilor de construcție pentru cele 3 loturi, în valoare de 9,1 miliarde lei.

Perioada de execuție a lucrărilor pentru fiecare lot va fi de 30 de luni.

 

Secțiunea Bacău – Pașcani – 77,38 km

 

 • În data de 22.12.2022 a fost desemnat constructorul pentru Lotul 1 (30,3 km): Săuceşti (jud.Bacău) – Trifeşti (jud.Neamţ) – UMB
 • În data de 23.12.2022 a fost desemnat constructorul pentru Lotul 2 (18,99 km): Trifeşti (jud.Neamţ) – Gherăeşti (jud.Neamţ) – UMB
 • În data de 29.12.2022 a fost desemnat constructorul pentru Lotul 3 (28.09 km): Mirceşti (jud.Iaşi)- Paşcani (jud.Iaşi) – UMB

UMB are 5 contracte semnate, două în curs de semnare și a fost declarat câștigător și pe cele trei loturi ale Bacău -Pașcani (la două a fost depuse contestații la desemnarea câștigătorului).

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce să pui în papanași ca să-ți iasă mai pufoși și mai gustoși ca la restaurant. Ingredientul care transformă aluatul într-un deliciu
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperiți beneficiile neașteptate ale pipotelor: produsul alimentar ieftin care oferă vitamine, minerale și elimină toxinele din corp
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'