VIDEO: Disperați, românii merg peste Iohannis. Medicii, polițiștii și profesorii protestează la Palatul Cotroceni, din cauza sărăciei: „Își promovează propriile interese și manifestă obediență penibilă față de Bruxelles!” | EXCLUSIV

Românii au ieșit în stradă. Continuă protestele din țară. În București s-a ajuns până la poarta președintelui Klaus Iohannis. Polițiști, angajați din penitenciare, medici, militari și cadre didactice, susțin că nu mai pot trăi astfel și cer salarii mai mari. 

21 oct. 2022, 13:51
VIDEO: Disperați, românii merg peste Iohannis. Medicii, polițiștii și profesorii protestează la Palatul Cotroceni, din cauza sărăciei: „Își promovează propriile interese și manifestă obediență penibilă față de Bruxelles!” | EXCLUSIV

Bugetarii din România au ieșit în stradă și au scandat lozinci împotriva președintelui Klaus Iohannis, dar și a guvernului.

„Suntem veniți din toată țara pentru a condamna niște lucruri foarte simple, bătaia de joc pe care politicienii, indiferent că vorbim despre guvernanți sau parlamentari sau domnul președinte îi supun pe toți românii, oamenii de rând, indolența crasă pe care o manifestă față de nevoile românilor, aceiași indivizi – parlamentari, guvernanți, președinte, nesimțirea fără margini cu care-și promovează propriile interese și nu în ultimul rând, obediența penibilă pe care o manifestă față de stăpânii lor de la Bruxelles”, a comentat un protestatar.

Klaus Iohannis, ridiculizat de bugetarii români: „În cele mai multe momente tace, iar când intervine, o face în defavoarea românilor”

 

Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru situația socio-economică a României, susține un bugetar nemulțumit. În opinia acestuia, politicianul de la Cotroceni nu poate și nici nu vrea să-i sprijine pe compatrioții săi. Reacția a fost oferită după ce protestatarul a fost provocat să comenteze după ce Klaus Iohannis a anunțat ieri că guvernul „nu va putea oferi la infinit subvenții în energie”.

„Nu ar trebui să ne mai surprindă deloc, absolut deloc. În cele mai multe momente tace, iar când intervine, intervine în defavoarea românilor. Nu a fost și niciodată nu va fi un președinte al românilor”, a mai declarat românul nemulțumit.

 

Avertismentul economistului Adrian Negrescu: „Pentru mulți români deja este imposibil să cumpere ce au nevoie”

 

Într-un interviu oferit pentru RomâniaTV.net, economistul Adrian Negrescu a atenționat că românii au ajuns într-un punct al sărăcirii fără precedent în ultimii 20 de ani.

„Să nu uităm că în medie, salariul lunar al românilor este de 2.500 de lei net. Dacă are un credit pentru locuință, în condițiile actuale, ajunge la 2.000 de lei, se mai adaugă 600-700 de lei la utilități, plus alte cheltuieli de bază și bugetul este deja depășit.

Pentru mulți români deja este imposibil să cumpere ce au nevoie. Vizita la hypermarket e ca la muzeu pentru aceștia. Pur și simplu nu-și permit să achiziționeze ceea ce și-ar dori. Este o sărăcie fără precedent în România ultimilor 20 de ani, care accentuează și mai puternic frustrările românilor față de această clasă politică ce vine cu tot felul de pseudo-măsuri economice”, a declarat Adrian Negrescu.