VIDEO: Dorel a revenit în acțiune! Un sens giratoriu din România a ajuns subiect de glume pe internet

Dorel a revenit în acțiune, pe drumurile publice. Un sens giratoriu a devenit sursă de ironii în mediul online.

12 ian. 2023, 08:30
VIDEO: Dorel a revenit în acțiune! Un sens giratoriu din România a ajuns subiect de glume pe internet

Sensul giratoriu din De este strâmb, asfaltul prezintă cârpeli și gropi, iar marcajele au fost „montate” haotic. În plus, liniile albe sunt marcate peste cele galbene.

Cel mai ridicol este sensul giratoriu propriu-zis, care arată precum o clătită ovală.

 

Dorel, un fenomen inconfundabil, neaoș

 

Dorel este fenomenul care a luat amploare în România, în ultimii 30 de ani, ce caracterizează nivelul foarte scăzut al calității lucrărilor de pe șoselele țării. Un alt exemplu care a provocat zâmbete și revoltă a fost prezentat anul trecut de RTV: în Focșani, pentru a face loc bordurilor, muncitorii au tăiat rădăcinile unor copaci maturi, care stăteau în calea bordurilor. Astfel, pentru ca troturele să fie trase în linie, mai mulți copaci au fost sacrificați, decizie care a stârnit revoltă în rândul unor iubitori de natură.

Printre cei nemulțumiți se numără un biolog de la Agenția Locală pentru Protecția Mediului.

De asemenea, un alt „Dorel” s-a remarcat în Hunedoara. Copacii de pe un Drum Județean (DJ) din Hunedoara fac parte din șosea. Constructorii au lățit șoseaua pentru amenajarea unui sector de parcare pe o porțiune de circa 500 de metri și au „îngropat” în asfalt rădăcinile mai multor nuci. Localnicii deja s-au arătat revoltați de modul în care a fost turnat asfaltul.