VIDEO: Dorinel Umbrărescu a dat ordin: se construiește unul dintre cele mai așteptate poduri din România

Dorinel Umbrărescu a dat o nouă lovitură: afaceristul român, cunoscut pentru calitatea lucrărilor sale și promptitudine, a început lucrările la unul dintre cele mai așteptate poduri din țara noastră. 

17 feb. 2023, 17:28
VIDEO: Dorinel Umbrărescu a dat ordin: se construiește unul dintre cele mai așteptate poduri din România

Oamenii lui Dorinel Umbrărescu se află în faza decopertărilor pentru Autostrada Buzău – Focșani, lotul 1, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău. De asemenea, în prezent se lucrează la podul peste râul Buzău, care va fi unul dintre cele mai lungi din țara noastră, informează Ziarul de Bacău.

„Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Buzău – Focșani sunt în graficul asumat. Constructorul a efectuat decopertarea în procent de 70 la sută și se lucrează și la infrastructura podului peste râul Buzău.

Lotul 1 al Autostrăzii Buzău – Focșani, km 0 + 000 – km 4 + 600, se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Buzău, respectiv UAT municipiul Buzău și UAT comuna Vadu Pașii. Autostrada traversează întreaga albie majoră a râului Buzău, de aici rezultând lungimea de 1360 de metri a podului care va ajunge să fie unul dintre cele mai lungi poduri din România.

Valoarea autorizată a lucrărilor este de 733,44 milioane de lei, fără TVA”, au transmis cei de la DRPD Buzău, care au realizat și un video cu drona pe traseul lotului 1 al A7 Buzău – Focșani.

 

UMB a promis „furnicar” pe șantiere. Utilajele companiei lui Umbrărescu lucrează la foc automat

 

Grupul controlat de Dorinel Umbrărescu fost desemnat câștigător pe toate cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani (77,39 km) în decembrie 2022. În total, UMB va construi 10 loturi din cele 13 ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțată prin PNRR, respectiv toată secțiunea de la Buzău la Pașcani.

Dorinel Umbrărescu şi-a luat în serios misiunea, astfel că joi, printre nămeţii imenşi din judeţul Buzău, mai exact în dreptul nodului de la Vadu Paşii, utilajele UMB deszăpezeau traseul pe care urmează să înceapă lucrările.

Până în prezent, CNAIR a semnat contractele pentru 9 din cele 13 loturi ale A7 finanțate prin PNRR, respectiv pentru tronsonul Ploiești – Buzău (loturile 1 și 2), tronsonul Buzău – Focșani (toate cele patru loturi) și tronsonul Focșani – Bacău (toate cele trei loturi). Urmează să fie semnate contractele pentru cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani.