VIDEO: Dosar penal după frauda alegerilor de la Sectorul 1. Cum ar putea ajunge Clotilde Armand la închisoare

Continuă scandalul, după presupusa fraudă de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. „Clotilda" ar putea ajunge pe mâna procurorilor. 

08 sept. 2022, 14:09
VIDEO: Dosar penal după frauda alegerilor de la Sectorul 1. Cum ar putea ajunge Clotilde Armand la închisoare

Informație bombă în dosarul fraudei electorale din Sectorul 1. Jandarmii care au păzit sacii cu buletine de vot sunt cercetați de Parchetul Militar pentru neglijență în serviciu.

Este al treilea dosar penal după alegerea lui Clotilde Armand.

„Procurorii de la Parchetul Militar au deschis un dosar penal. Sunt vizate fapte de neglijență în serviciu, violarea sediului profesional, dar și uzurparea de calități oficiale în condițiile în care am văzut imaginile, mai multe persoane intră în încăperea în care erau sacii cu buletine de vot și documente electorale și le desigilează.

Este anchetă în acest caz, sunt vizați jandarmi. Potrivit surselor, s-au cerut documente de la Direcția Generală a Jandarmeriei Capitalei, însă acestea nu ar fi sosit deocamdată la dosar.

Pe de altă, parte, veedem că la doi ani de la aceste alegeri controversate, nicio persoană nu este pusă sub urmărire penală. Momentan, ancheta este in-rem, niciuna dintre persoanele cheie nu au fost audiate, precum procurorul Nicoale Sprâncu, cel care a fost de altfel și președintele Biroului Electoral al Sectorulu 1 și care era responsabil de buna desfășurare a alegerilor”, a declarat jurnalistul TV Raluca Măndoiu.

Astfel, dacă jandarmii vor transmite procurorilor informații valoroase în anchetă, primarul Sectorului 1 ar putea ajunge pe mâna anchetatorilor.