VIDEO Două elicoptere ale Gărzii Naţionale a SUA s-au ciocnit în aer. Americanii au pierdut patru aparate în accidente, în ultimele trei zile

Două elicoptere Black Hawk ale Gărzii Naționale din Utah s-au prăbuşit marţi dimineaţa, în apropierea pârtiei staţiunii Snowbird. Din fericire, niciun membru al echipajului sau turist nu a fost rănit.

23 feb. 2022, 13:22
VIDEO Două elicoptere ale Gărzii Naţionale a SUA s-au ciocnit în aer. Americanii au pierdut patru aparate în accidente, în ultimele trei zile

În timp ce prima aeronavă ateriza, porțiuni din paleta elicopterului s-au desprins și au lovit cel de-al doilea elicopter. Ambele elicoptere au suferit unele avarii„, a precizat Garda Națională din Utah, într-o postare.

Accidentul aviatic este în curs de investigare. Stațiunea Snowbird, aflată la aproape 50 de kilometri de Salt Lake City, poate transporta pe teleschiuri peste 17.000 de schiori pe oră, conform site-ului staţiunii.

Citeşte şi VIDEO Un elicopter s-a prăbușit în apă, la doar câțiva pași de oamenii care înotau

De remarcat că patru elicoptere au pierdut SUA în ultimele trei zile, pe lângă cele două din Utah, marţi, US Navy anunţând pierderea unui elicopter în Hawaii, patru persoane pierzându-şi viaţa după prăbuşirea aparatului pe Insula Kauai.

De asemenea, sâmbătă, un elicopter cu trei oameni la bord a căzut în apă la Miami, iar în California un ofiţer de poliţie şi-a pierdut viaţa după ce aparatul în care se afla s-a prăbuşit în Atlantic.

Citeşte şi Cel mai rapid elicopter din lume, fabricat şi în România. Detalii despre proiectul de 8,5 milioane de euro realizat în ţara noastră