VIDEO | „Un SF!”. Cum arată Autostrada Moldovei. Dorinel Umbrărescu a turnat deja primii kilometri. Mobilizare exemplară pentru antreprenorul din Bacău

Dorinel Umbrărescu lucrează la foc automat pe Autostrada Moldovei. Antreprenorul român a turnat deja primii kilometri de asfalt pe Autostrada A7.

07 apr. 2023, 15:57

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a făcut marele anunț.

„Evoluție spectaculoasă a șantierului Autostrăzii Buzău – Focșani (82,4 km) la aproape 2 luni de la începerea lucrărilor!

Au fost așternuți astăzi primii 3 kilometri de asfalt, un sector care asigură joncțiunea între Tronsoanele 2 și 3 ale acestei autostrăzi”, a declarat ministrul Grindeanu.

CNAIR a semnat contractele de execuție pentru loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău-Focșani pe 12 ianuarie 2023, termenul de realizare fiind de 26 de luni, scrie presa locală.

 

Ministrul Transporturilor, despre Autostrada Moldovei: „Un SF”

 

Sorin Grindeanu s-a arătat extrem de încântat de șantierele lui Dorinel Umbrărescu.

„Vă spun că sunt extrem de bucuros că ceea ce părea anul trecut aşa… un SF… iată că prinde contur şi astăzi se toarnă primii 3 kilometri de asfalt din cei 14 care sunt pregătiţi să se toarne pe autostrada Moldovei.

E un semnal important că lucrurile merg foarte bine pe aceste şantiere. Este un constructor român care este mobilizat exemplar şi acest lucru se vede pentru că ordinele de începere a lucrărilor s-au dat acum câteva luni şi deja se toarnă asfalt.

Lucrurile stau şi mai bine pe celelalte tronsoane până la Focşani, chiar pe lotul 4 stau şi mai bine şi avem un progres de 30-40 la sută, ceea ce este incredibil. Mi-aş dori ca aceste şantiere să fie un exemplu şi pentru alţi constructori din România. Am convingerea că termenele asumate vor fi serios devansate”, a comentat Grindeanu.