VIDEO | Fenomen urmărit de milioane de oameni! Eclipsă totală de Soare, transmisă LIVE de NASA

Milioane de oameni urmăresc luni, 8 aprilie, o rară eclipsă totală de soare, care a început în Mexic, va traversa Statele Unite și se va încheia în Canada. Fenomenul nu este vizibil din Europa, dar europenii au posibilitatea să vadă online eclipsa în transmisia Agenției Spațiale Americane.

08 apr. 2024, 22:50

NASA transmite LIVE Eclipsa totală de Soare.

Eclipsa de Soare a început în Mexic, traversează Statele Unite şi se va încheia în Canada: luni, milioane de oameni vor urmări o rară eclipsă totală de Soare, un eveniment ceresc care încă stârneşte uimire şi fascinaţie, dar care reprezintă, de asemenea, o oportunitate ştiinţifică şi economică, relatează AFP.

Citește și Eclipsă totală de Soare în Berbec 8 aprilie 2024. Ce trebuie să faci zilnic, până pe 22 aprilie, ca să îţi meargă totul din plin

Milioane de oameni urmăresc luni, 8 aprilie, o rară eclipsă totală de soare, care a început în Mexic, va traversa Statele Unite și se va încheia în Canada.

Fenomenul nu este vizibil din Europa, dar europenii au posibilitatea să vadă online eclipsa în transmisia Agenției Spațiale Americane.

Evenimentul a fost vizibil, mai întâi, pe coasta de vest a Mexicului, începând cu ora 18.07 GMT (21.07, ora României).

Traiectoria traversează apoi 15 state americane, din Texas până în Maine, înainte de a se încheia în estul Canadei, conform CBS.com.

Citește și Eclipsă totală de Soare, 8 aprilie 2024. Ce semnificații spirituale are cel mai important moment astral al primăverii 2024

Mai multe imagini cu eclipsa totală de Soare au apărut pe agențiile internaționale de presă.