VIDEO: Rețeta de plăcintă cu spanac a lui Victor Ciutacu. Jurnalistul România TV nu poate să-i reziste

Plăcinta cu spanac este unul dintre felurile de mâncare preferate ale lui Victor Ciutacu. Din când în când, jurnalistul România TV „bucătărește". De curând, el și-a împărtășit pasiunea cu urmăritorii săi de pe TikTok.

28 nov. 2022, 14:44
VIDEO: Rețeta de plăcintă cu spanac a lui Victor Ciutacu. Jurnalistul România TV nu poate să-i reziste

Așa cum se poate observa în videoclipul de pe TikTok, Victor Ciutacu a realizat o plăcintă folosind câteva ingrediente: foi de plăcintă, spanac, ou, mac, susan etc.

Jurnalistul din prime-time a trecut preparatele la cuptor.

Iată mai jos, o rețetă simplă de plăcintă cu spanac și brânză.

 

Plăcintă cu spanac, ingrediente

 

Pentru 12 porții, e nevoie de:

50 ml ulei de măsline

600 g brânză feta

200 g brânză telemea de oaie sau capră

200 g brânză de vaci

600 g spanac congelat

100 g unt

8 ouă

1 pachet foi de plăcintă

1 lămâie

oregano

sare

piper

 

Plăcintă cu spanac, mod de preparare

 

1. Decongelează și scurge bine spanacul de apă. Ia gălbenușurile și separă-le de albușuri. Bate gălbenușurile cu mixerul, cu puțină sare. Adaugă apoi brânza de vaci și mixează-le, mai departe. Brânza de telemea trebuie dată pe răzătoare, iar brânza feta se sfărâmă în bucăți mici. Se adaugă toate în vasul din muxer. Acesta vor forma o pastă, care va fi condimentată cu puțin oregano și piper, după gust.

2. Albușurile se bat separat, spumă, cu praf de sare. Se pune la un loc spanacul, cu spuma de albuș. Apoi, se pun toate ingredientele în crema de ou cu brânză. Între timp, se pune untul la topit.

3. Tava de plăcintă o vei unge cu ulei, cuptorul va fi setat la 200 de grade Celsius. Pe tavă se pune prima foaie de plăcintă, care se unde cu unt topit. Se procedează la fel cu restul de 4-5 foi.

4. Se adaugă umplutura cu o spatulă, după care se pun alte 4-5 foi de plăcintă, unse cu unt. De regulă, la 200 de grade Celsius, e nevoie ca preparatul să stea 35 de minute la cuptor pentru a fi suficient de crocantă și gustoasă.

@victorciutacu Placinte making of #masha #bunatatilemashei #placinte #chef #talent #delicious ♬ Delicious – T-Spoon