„La Plăcinte” îşi închide rând pe rând restaurantele. Milionarul moldovean Andrei Tranga, inculpat în mai multe dosare penale

"La Plăcinte" îşi închide rând pe rând restaurantele. Restructurarea lanţului de unităţi a început încă din perioada 2018-2019, când "La Plăcinte" deschidea localuri pe bandă rulantă şi miza atât pe dezvoltare directă, cât şi în franciză.

13 nov. 2022, 22:01
„La Plăcinte” îşi închide rând pe rând restaurantele. Milionarul moldovean Andrei Tranga, inculpat în mai multe dosare penale
"La Plăcinte" îşi închide rând pe rând restaurantele

„La Plăcinte” îşi închide rând pe rând restaurantele. În ultima perioadă, compania a pus lacătul în mai multe restaurante centrale, inclusiv pe cel din zona Piaţa Romană din București, scrie businessmagazin.ro. Potrivit publicației, lanțul de restaurante nu a renunţat doar la loca­lurile vechi, ci şi la cele noi.

Citeşte şi: Secretele din bucătăria restaurantelor. Ce feluri de mâncare să nu comanzi niciodată când iei masa în oraş: „Stomacul tău îmi va mulţumi”

„La Plăcinte” îşi închide rând pe rând restaurantele

Compania „La Plăcinte” a fost deținuă de Andrei Tranga, care era și acționar al Andy’s Pizza în România şi Republica Moldova.  Acum, acţionarul companiei Andy’s Pizza, SRL-ul care operează businessul La Plăcinte din România, este firma Lumea Gustului din Chişinău, Republica Moldova.

Amintim că milionarul Andrei Tranga a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie 2019, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Procurorul de caz a declarat că Andrei Tranga a fost reţinut în două cauze penale, alături de alte patru parsoane, fiind vorba de şantaj în formă continuată, comis de un grup criminal organizat, şi de trafic de influenţă, la fel comis de un grup criminal organizat.

Grupul criminal ar fi încercat preluarea tuturor afacerilor lui Varzari, evaluate la aproximativ 10 milioane de euro. Andrei Tranga dorea nemijlocit să preia această afacere, alături de ceilalţi membri ai grupului criminal”, a declarat procurorul de caz.

Potrivit procurorului, din grupul criminal respectiv mai făceau parte anumite persoane din Federaţia Rusă, cel mai probabil procurorii se referă la interlopul Grigore Caramalac, care a respins acuzaţiile.