VIDEO FOTO Bilanţul atentatului din Belgia: Şase morţi şi 125 de răniţi. Vezi poza atacatorului

Autorităţile belgiene au confirmat moartea a şase persoane şi rănirea altor 125 în atacul comis marţi în Piaţa Saint-Lambert din centrul oraşului Liege, situat în estul Belgiei.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 07:54

UPDATE1: Poliţia belgiană a descoperit cadavrul unei femei în casa autorului atentatului de marţi din Belgia, potrivit SkyNews. Poliţiştii au descoperit corpul femeii în vârstă de aproape 40 de ani într-un hangar care îi aparţinea lui Nordine Amrani în cadrul unei percheziţii.

UPDATE2: Autorul atacului, Amrani, a fost rănit de o grenadă înainte de a se împuşca. Cinci dintre răniţi sunt încă în stare gravă, informează lesoir.be.

Ultima victimă este un copil în vârstă de numai 17 luni.  Un tânăr de 20 de ani se află în stare critică în spital, informează Agerpres.

Atacul a fost comis de Nordine Amrani (foto), în vârstă de 33 de ani, care s-a sinucis la scurt timp după incident. Şi-au mai pierdut viaţa în atac doi adolescenţi, cu vârste de 15 şi 17 ani, şi o femeie de 75 de ani.

Majoritatea persoanelor rănite se aflau într-o staţie de autobuz, fiind în special tineri care ieşiseră de la un examen desfăşurat într-o sală din apropiere. După explozia grenadelor lansate asupra mulţimii de către Nordine Amrani, panica i-a cuprins pe cei care se aflau în piaţa Saint-Lambert, unde este organizat un târg de Crăciun.

Marţi după-amiază, Liege semăna cu un oraş în stare de asediu, după ce poliţia a izolat complet partea lui centrală.

Mobilul atacului nu se cunoaşte, dar conform poliţiei, Amrani nu ar fi avut afecţiuni psihice. O altă necunoscută este numărul autorilor, în condiţiile în care informaţiile contradictorii indică doi, trei sau patru persoane.

Poliţia belgiană a anunţat că Amrani a fost condamnat în septembrie 2008 la 58 de luni de închisoare pentru deţinerea a 10 arme şi 2.800 de plante de canabis, în cadrul unei reţele de crimă organizată.

Potrivit agenţiei de presă Belga, în urmă cu ceva timp apartamentul unde locuia Nordine Amrani, în rue Bonne Nouvelle din Liege, făcuse obiectul unei percheziţii. Poliţiştii aveau informaţii că în locuinţă s-ar găsi droguri, însă au fost surprinşi să descopere şi un număr semnificativ de arme.