VIDEO: George Simion, protest în fața sediului PSD. Îi cere lui Marcel Ciolacu să sprijine demiterea președintelui și organizarea de alegeri anticipate, după eșecul „Schengen”: „Pare că susține Regimul dictatorial Iohannis!” | EXCLUSIV

George Simion, membrii ai partidului AUR și diverși reprezentanți ai societății civile s-au strâns joi după-amiaza, 15 decembrie, în fața sediului PSD, pentru a cere partidului de guvernare susținerea demersului de suspendare din funcție a lui Klaus Iohannis. Deputatul partidului conservator a declarat că sancționarea „regimului dictatorial Iohannis" și organizarea de alegeri anticipate depinde exclusiv de voința PSD. 

15 dec. 2022, 14:15
VIDEO: George Simion, protest în fața sediului PSD. Îi cere lui Marcel Ciolacu să sprijine demiterea președintelui și organizarea de alegeri anticipate, după eșecul „Schengen”: „Pare că susține Regimul dictatorial Iohannis!” | EXCLUSIV

În fața sediului PSD din București, George Simion s-a adunat cu dosarele pline de semnături ale românilor, pentru demiterea lui Iohannis. Peste două milioane de români au semnat deja pentru sancționarea președintelui.

„Dacă nu ne bagă în seamă PSD-ul, confirmă că e de acord cu acest regim, Iohannis. Au fost luați la guvernare.

Iohannis este principalul vinovat pentru faptul că nu am intrat în Schengen. Klaus Iohannis a arătat că el a planificat neintrarea noastră în Schengen și că a fost complice cu Austria, Olanda, țările din UE care nu ne vor acolo.

Care e răspunsul lui Marcel Ciolacu și al PSD? PSD și PNL parcă susțin OMV, parcă-l susțin pe Iohannis și toată șleahta de aici”, a declarat George Simion, în exclusivitate pentru România TV.

 

George Simion: „Avem nevoie de o majoritate în parlament, care să termine Regimul Iohannis și să ajungem la alegeri anticipate!”

 

Derapajele lui Klaus Iohannis sunt de netolerat, acțiunile recente ale oficialului de la Palatul Cotroceni au umplut paharul, susține George Simion.

„El, 14 ani de zile a primit bani de la o bancă austriacă. 14 ani a fost statul lor de plată, oficial. Acum e neoficial, pentru că nu este președintele românilor, ci al nemților, al austriecilor. Nu apără interesele românilor. Țara noastră trebuie să ia atitudine.

(…) Avem nevoie de o majoritate în parlament, care să termine Regimul Iohannis și să ajungem la alegeri anticipate”, a mai transmis președintele AUR.

George Simion susține că politicienii români ar trebui să-și asume acțiunile nocive la adresa țării și să acționeze în consecință, prin demisii și/sau demiteri.

„Orice fac ei în țară, dau vina pe Putin. Sigur, atitudinea Rusiei trebuie condamnată, dar și atitudinea lui Klaus Iohannis și a celor care-și bat joc de milioane de români trebuie condamnată. De asta ne-am adunat aici.

Mai devreme sau mai târziu ajungem la popor. Vrem mai devreme, ca să curmăm regimul dictatorial al lui Klaus Iohannis”, a mai punctat președintele AUR.

Acțiunea lui George Simion a venit după ce accesul României în Spațiul Schengen a fost blocat, iar Klaus Iohannis a avut o reacție șocantă.