VIDEO: Haos pe drumurile din România. 4 ore se așteaptă la graniță, cu prilejul minivacanței din iunie

Granițele țării sunt blocate. Românii au plecat către mare, cu prilejul vacanței din startul lui iunie. De asemenea, mulți au ales vacanța pe litoralul românesc, dar și la munte.

01 iun. 2023, 12:13
VIDEO: Haos pe drumurile din România. 4 ore se așteaptă la graniță, cu prilejul minivacanței din iunie

Haos pe drumurile din România, cu ocazia minivacanței de 1-5 iunie. Mii de români au plecat de la primele ore ale dimineții zilei de joi, către mare, cu mașinile personale.

Mii de români pleacă chiar în Bulgaria și Grecia pentru minivacanță. Astfel, la Vama Giurgiu, se așteaptă ore bune la cozi.

Haos pe DN1. Românii pleacă în vacanță, la început de vară

Alin Burcea, președintele ANAT – Asociația Națională a Agențiilor de Turism, a făcut primele comentarii pe marginea acestui subiect, la România TV.

„Pot să vă spun că se așteaptă în jur de patru ore, ceea ce este aproape incredibil. Îmi aduc aminte că se făceau reportaje acum un an-doi, că se așteapta la vama greacă două-trei ore, dar acum așteptăm patru ore ca să ieșim din România.

Din ce văd aici, sunt deschise șase benzi, e destul de fluid, dar problema este că totul se duce pe o singură bandă pe pod, unde sunt două benzi, una de venire, una de ieșire. Totul se sugrumă la această bandă, nu există nicio soluție – nu știu dacă se gândește cineva la o soluție, dacă ministrul Transporturilor se gândește la această situație (…)”, a comentat oficialul ANAT.

De asemenea, probleme sunt și pe calea ferată. CFR a anunțat oficial că nu mai există bilete de tren disponibile pentru trenurile care duc spre litoral sau spre stațiunile de pe Valea Prahovei. Acest lucru s-a întâmplat, deși numărul trenurilor și vagoanelor a fost suplimentat. Vezi aici ce variante au persoanele care vor să petreacă weekend-ul în vacanță.