VIDEO Imagini inedite cu metoda prin care ruşii descarcă tancuri din tren. Armata Ucrainei s-a amuzat copios: „Nu ne plângem, dar să fie mai atenţi pe viitor”

Contul de Twitter al Ministerului Apărării al Ucrainei, care are 1,7 milioane de urmăritori, a publicat un video cu încercarea eșuată a forțelor ruse de a descărca un tanc dintr-un tren, reușind doar să-l răstoarne în zăpadă, cu șenilele în sus.

14 dec. 2022, 19:00
VIDEO Imagini inedite cu metoda prin care ruşii descarcă tancuri din tren. Armata Ucrainei s-a amuzat copios: „Nu ne plângem, dar să fie mai atenţi pe viitor”

„Nu că ne plângem. Dar, pe viitor, cerem ca rușii să fie mai atenți atunci când descarcă echipamente militare. Și să țină minte că fiecare vehicul blindat este un potențial echipament de împrumut-închiriere pentru Armata Ucrainei”, se arată în postarea  Ministerului ucrainean al Apărării.

În imagini se vede cum forțele ruse încearcă să coboare un tanc dintr-un tren cu ajutorul unui alt tanc, de care a fost legat. Dar după ce acesta din urmă pare să se fi mișcat un pic, primul tanc se rostogolește cu șenilele în sus, apoi alunecă pe zăpadă. Trei ruși, care probabil urmau să preia tancul, au asistat la înteaga scenă care i-a amuzat copios pe ucraineni, de când imaginile au fost făcute publice.

Nu se cunoaște unde și când a fost realizat videoclipul postat pe Twitter, dar nu este pentru prima dată când ministerul ucrainean ridiculizează Rusia prin intermediul rețelelor de socializare, scrie Newsweek.

În octombrie, Ucraina le-a sugerat rușilor o modalitate prin care să rămână conectați cu cei 70.000 de soldați morți până atunci – o tablă Ouija (un dispozitiv folosit aparent pentru a obține mesaje de la cei morți, în timpul ședințelor de spiritism).

Citeşte şi: Culmea cenzurii în Rusia: un tânăr a fost condamnat pentru că a povestit pe Instagram cum l-a visat pe Zelenski

„Deci, este Halloween… Toată lumea se gândește la dulciuri. Poate că este timpul să trimitem un panou Ouija la ministerul rus al apărării, astfel încât să poată rămâne conectați cu cei peste 70.000 de soldați din Ucraina”, a scris pe Twittter Ministerul ucrainen,

Iar în septembrie, după ce a fost descoperit o mare cantitate de artilerie îngropată de ruși, ministerul ucrainean a postat: „Vă rugăm să rețineți că nu acceptăm cadouri de la ucigași, torționați, jefuitori sau violatori. În zilele următoare, vom returna totul, până la ultimul obuz”.

De asemenea, un alt videoclip postat în septembrie de Ministerului Apărării din Ucraina care își bate joc de ordinea rusă sau de lipsa acesteia, în timp ce se retrăgea sau se lupta până la moarte.

„Curățenia nu este cea mai bună virtute a armatei ruse”, a scris ministerul ucrainean pe Twitter, adăugând că pentru unele dintre trupele lui Vladimir Putin din Izium a fost „ultima zi din viața lor”.

Citeşte şi: Belarusul sare în ajutorul lui Putin! Tancurile armatei lui Lukașenko au „semne de război” și pătrate roșii care imită simbolurile „Z” ale Rusiei