Belarusul sare în ajutorul lui Putin! Tancurile armatei lui Lukașenko au „semne de război” și pătrate roșii care imită simbolurile „Z” ale Rusiei

Belarusul, singurul aliat apropiat al Rusiei în războiul din Ucraina, se pregătește să îl ajute pe Putin și să se implice militar, prin trimiterea trupelor la sud de graniță.

14 dec. 2022, 14:14

Belarusul s-ar putea implica într-un conflict deschis cu Ucraina, mai ales că săptămâna aceasta au avut loc „pregătirii pentru luptă”.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a evitat până acum să își trimită armata în luptele din Ucraina, dar a permis ca teritoriul belarus să fie folosit pentru atacuri, potrivit dailymail.co.uk

Temerile că Belarusul s-ar putea alătura în curând la războiul din Ucraina sunt din ce în ce mai mari, după ce vehicule militare au fost văzute cu „simboluri de luptă” pictate pe ele.

Citiți și: Războiul din Ucraina s-ar putea extinde. Belarus mută masiv trupele la graniţă

Belarusul trimite Rusiei tancuri, armament și muniție

Imaginile surprinse de televiziunea de stat cu vehicule blindate care participă la exerciții de „pregătire pentru luptă”, în apropierea granițelor Ucrainei au arătat că au pătrate roșii pictate pe ele, ceea ce le-ar permite șoferilor să se recunoască între ei în timpul luptei reale.

Vladimir Putin a ordonat, de asemenea, exerciții militare în apropierea granițelor Ucrainei cu marcajul „Z” care apar pe tancurile rusești chiar înainte de a ordona o invazie la scară largă în februarie.

De asemenea, Lukașenco a anunțat după atacul asupra Podului din Crimeea, că va desfășura o „forță militară comună” cu Moscova.

În octombrie, Consiliul de Securitate al Republicii Belarus anunța că „a început un test al forțelor armate ale Belarusului în conformitate cu instrucțiunile șefului statului’, reluând astfel retorica rusă care a precedat invazia Ucrainei cum că efectuează exerciții militare la graniță, conform Daily Mail.

Trupele ruse care încercau să cucerească Kievul la începutul războiului au ajuns recent în Belarus, iar de acolo au lansate rachetele care au devastat capitala.

Citiți și: Putin se dezlănțuie și bombardează mișelește Ucraina! Rușii atacă Kievul cu drone iraniene „kamikaze”