VIDEO Imagini revoltătoare cu poliţişti de la rutieră care amendează conducători auto, dar au maşina roasă de rugină

Un cetăţean din Moineşti, judeţul Bacău, a făcut o transmisie live pe Facebook, în care a filmat un echipaj de poliţie care oprea maşini în trafic şi le amenda, dar a cărui autospecială era un Logan plin de rugină la portiere şi praguri.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 18:33
VIDEO Imagini revoltătoare cu poliţişti de la rutieră care amendează conducători auto, dar au maşina roasă de rugină

La filtrul din Moineşti participa un echipaj al Poliţiei Rutiere şi unul al Registrului Auto Român, iar în momentul în care filmarea începe, pare că unul dintre poliţişti scrie un proces verbel. Cetăţeanul care filmează se apropie şi arată mai multe pete de rugină de pe portiera dreaptă şi pragul autospecialei de poliţie. 

Urmează un dialog destul de aprins între cel care filmează şi poliţist, care între timp terminase discuţia cu şoferul maşinii oprite şi se pregătea să se urce în automobilul de serviciu.

Bărbat: Nu știu cum nu le e rușine polițiștilor să oprească cetățenii…
Polițist: Du-te domne de aici, te rog frumos!
Bărbat: Ce obraznic e polițistul… Vedeți că v-am pârât.
Polițist: Continuați-vă deplasarea!
Bărbat: Ce, ți-ai cumpărat stradă?
Polițist: Ai nelămuriri?
Bărbat: Nu vă e rușine să opriți cetățeni cu mașina asta?
Polițist: E problema dumitale?
Bărbat: Ca cetățean, da.
Polițist: Uite, nu mi-e rușine. Poate dă Dumnezeu și ni le schimbă…

În acest punct al discuţiei pare că părerile celor doi se îndreaptă către un punct comun, iar cetăţeanul îşi mută atenţia spre cei doi agenţi RAR.

Atât echipajul de poliţie, cât şi cel RAR au părăsit locul la scurt timp.

„Imaginile apărute în spațiul public fac referire la un echipaj mixt de poliție rutieră, ordine publică și doi reprezentanți ai RAR. Aceștia desfășurau o acțiune de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea stării tehnice. Într-adevăr, autovehiculul folosit de colegii mei nu are cea mai estetică formă de utilizare, însă precizez că autovehiculul respectiv are Inspecție Tehnică Periodică și corespunde din punct de vedere tehnic, din păcate nu și estetic”, a declarat Cătălina Pădurareu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

O altă reacţie la videoul devenit viral a venit din partea lui Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Calificat).

„Vă mulțumesc pentru faptul că aduceți în atenția publică un lucru pe care îl spun de foarte mult timp. Domnul Vela a văzut imaginile astea? Sistemul ne pune în situații extrem de delicate. Trebuie să constatăm contravenții acolo unde avem probleme noi. Mașinile astea sunt pericol public. Problema nu e la Bacău. E la București. Ce este la Bacău este în toată țara. Avem peste 15.000 de autoturisme care trebuiau casate din 2016. Avem autoturisme din dotare din 2006. Sunt uzate fizic și moral. Pe bună dreptate cetățeanul a atras atenția. Trebuia recompensat acest om pentru că a scos în evidență un factor obiectiv. Nu agentul de poliție are vină că are o mașină care practic este pericol pentru siguranța publică. Au cumpărat BMW Seria 7 pentru Camera Deputaților din banii Poliției”, a afirmat Coarnă, conform Digi24.