VIDEO Imagini revoltătoare, un delfin a fost omorât cu bâtele de câţiva tineri. Aceştia habar n-aveau cu ce animal au de-a face

Trei bărbați au fost arestați în India pentru că au omorât în bătaie, cu bâte şi topoare, un delfin de Gange, specie pe cale de dispariție. Incidentul, care a avut loc în districtul Pratapgarh, din statul Uttar Pradesh, a devenit viral pe reţelele de socializare.

11 ian. 2021, 14:59
VIDEO Imagini revoltătoare, un delfin a fost omorât cu bâtele de câţiva tineri. Aceştia habar n-aveau cu ce animal au de-a face

Poliţia spune că incidentul a avut loc pe 24 decembrie, însă imaginile cu tratamentul brutal şi primitiv la care a fost supus delfinul au devenit virale abia săptămâna trecută. De altfel, ofițerul care conduce ancheta, Akhilesh Pratap Singh, a declarat că delfinul mort a fost găsit pe terasamentul canalului Sharda, din districtul Pratapgarh, pe data 31 decembrie. La sfârșitul săptămânii trecute, trei bărbați care au fost identificați în clipul devenit viral au fost arestați. În total, nouă persoane au participat la omorârea acestui delfin, a mai spus ofițerul, citat de Times of India.

Videoclipul arată un grup de bărbați înarmați cu pari din lemn și un topor care lovesc delfinul până când acesta moare. În timp ce unii loveau, ceilalți se distrau copios trăgâne delfinul spre mal. Un alt oficial implicat în anchetă, Varun Singh, a declarat pentru CNN că delfinul era un adult de Gange, specie protejată în India încă din anul 2009.

Acuzaţii au spus că nu aveau nicio idee că animalul omorât de ei este un delfin. „Ei au văzut pentru prima dată un peşte atât de mare înotând în canalul lor şi au fost intrigaţi de treaba asta. Ei au crezut că pot organiza un festin gătind peştele şi de aceea s-au pus pe el cu bâtele şi toporul, ca să-l ucidă„, a mai spus poliţia.

Citeşte şi Delfin eşuat pe litoralul românesc. Un turist l-a găsit pe o plajă din Constanţa (FOTO)

Delfinul de Gange a fost odată o specie foarte răspândită, însă populația actuală mai numără aproximativ 1.800 de exemplare, potrivit World Wildlife Fund (WWF) India. „Trăind într-una dintre cele mai dens populate părți ale lumii, delfinul de Gange se confruntă cu amenințări precum exploatarea piscicolă, poluarea și alte activități industriale precum construcția de baraje, sisteme de irigații„, potrivit WWF..

Acest delfin de apă dulce este orb, iar femelele dau naștere o dată la doi-trei ani la un singur pui.