Delfin eşuat pe litoralul românesc. Un turist l-a găsit pe o plajă din Constanţa (FOTO)

Un delfin şi-a găsit sfârşitul pe o plajă din Constanţa. Trecătorii l-au văzut la malul mării, însă nu au mai putut să-l ajute, fiind deja mort.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 13:06

Probabil în încercarea de a găsi hrană, delfinul s-a apropiat prea mult de mal, iar valurile l-au adus pe uscat.

Multe astfel de cazuri au fost semnalate în ultima perioadă. În prima jumătate a lunii august, 21 de delfini au eşuat pe litoralul românesc, fiind înregistraţi 74 de la începutul anului. În aceeaşi perioadă a anului trecut au eşuat doar patru delfini.

ONG Mare Nostrum a confirmat faptul că numărul delfinilor eşuaţi a crescut considerabil în această perioadă.

Coordonatorul departamentului Conservarea Biodiversităţii din cadrul ONG Mare Nostrum, Marian Paiu, le transmite turiştilor să semnaleze când văd delfini eşuaţi. 

“Facem un apel, pe această cale, către toţi constănţenii şi turiştii, de a ne semnala în continuare atunci când văd delfini eşuaţi, pentru a ne ajuta atât pe noi, cât şi delfinii şi marsuinii din Marea Neagră. În această perioadă, lucrăm la stabilirea unui număr total al delfinilor din Marea Neagră, un proces laborios pe care sperăm să îl încheiem curând.

Am coroborat datele înregistrate în cadrul monitorizărilor aeriene CENOBS, precum şi cele deja existente, iar momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală”, a afirmat Marian Paiu.