VIDEO Incendiu puternic la un magazin din China. 39 de persoane au murit și alte nouă sunt rănite

Un incendiu devastator izbucnit la un magazin stradal din Xinyu, provincia Jiangxi, China, a provocat moartea a 39 de persoane și rănirea altor nouă.

24 ian. 2024, 22:30

Un incendiu izbucnit la un magazin stradal din orașul Xinyu din provincia Jiangxi, China, a provocat moartea a 39 de persoane și rănirea a nouă, scrie Reuters.

Incendiul a izbucnit după-amiaza într-un etaj subteran al magazinului de pe bulevardul Tiangongnan din districtul Yushui, a precizat sediul local de intervenție de urgență în caz de incendiu, potrivit publicației China Daily. Încă mai sunt persoane blocate, au anunțat miercuri mass-media de stat chineză și guvernul local.
Peste 70 de morţi în urma prăbuşirii unei mine de aur din Mali
Răniții au fost transportați la spital, a precizat un comunicat al guvernului, fără a dezvălui numărul acestora.

Fumul gros și negru a putut fi văzut cum ieșea din magazinele de la nivelul străzii și cum înghițea clădirile din jur în imaginile video de pe platforma de socializare Weibo.

Potrivit televiziunii de stat CCTV News, în clădirea în care a izbucnit incendiul se afla o cafenea situată la demisol și un birou de recrutare.

După cel mai recent incendiu mortal din țară, președintele chinez Xi Jinping a cerut să fie depuse toate eforturile pentru a limita accidentele și a asigura siguranța oamenilor, potrivit Xinhua News.
Avion care transporta muncitori către o mină de diamante, prăbușit în nord-vestul Canadei. Zece oameni ar fi murit
China s-a confruntat cu mai multe incendii în ultimul an și chiar săptămâna trecută, un incendiu într-un cămin școlar a ucis 13 elevi în provincia Henan din centrul Chinei. Șapte membri ai personalului au fost reținuți de poliție în urma acelui incident.