VIDEO incredibil din Rusia: la concert, mii de oameni au scandat împotriva conflictului din Ucraina

Acest videoclip este o manifestare rară a unei izbucniri de nemulțumire, după ce Kremlinul a înăbușit protestele împotriva războiului, la doar o săptămână după ce a început invazia, în 24 februarie.

24 mai 2022, 18:12
VIDEO incredibil din Rusia: la concert, mii de oameni au scandat împotriva conflictului din Ucraina

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip de la un concert rock de la Sankt Petersburg , care arată un număr mare de oameni care strigă lozinci împotriva războiului pe care Rusia îl duce de trei luni în Ucraina. Un membru al trupei Keys Keys își exprimase anterior în mod clar opoziția față de război, criticând Kremlinul și conflictul, pe rețelele de socializare.

Acest videoclip este o reprezentare rară a unei izbucniri de nemulțumire, după ce Kremlinul a înăbușit protestele împotriva războiului, la începutul lunii martie.

Citeşte şi Rusia desprinde şi administrativ bucăţi din Ucraina. Moscova a impus rubla în Herson

Într-o altă mișcare îndrăzneață, o elevă de liceu dintr-un orășel din regiunea rusă Daghestan a scandat „Nu războiului! Eliberați Ucraina! Putin este diavolul” la balul de absolvire. La câteva ore după ce videoclipul a apărut pe internet, adolescenta a fost arestată. Tânăra, pe numele ei Zuhra Albekova, și mama ei, au fost nevoite apoi să-și mărturisească „crima” în fața camerei de filmat, duminică după-amiază. Adolescenta a trebuit să spună că îi pare rău pentru izbucnirea ei, în timp ce mama sa a trebuit să spună că îl sprijină pe președintele Putin și operațiunea din Ucraina.

Citeşte şi Şi-a sacrificat viaţa pentru a-l salva pe copilul prietenului său. Povestea impresionantă a lui Ghenadi, ucis zilele trecute de atacurile ruşilor

Daghestanul, una dintre cele mai sărace regiuni din Rusia, a suferit una dintre cele mai mari pierderi umane din Ucraina, deoarece recruții din Caucazul de Nord sărac sunt atrași de salarii mari care ar fi de neatins în orașele lor natale.


loading...
Partenerii noștri