VIDEO: La un pas de masacru. Depășire iresponsabilă pe „Drumul Morții”. Șoferul a rămas fără permis după ce filmarea a ajuns pe internet

Veste neașteptată primită de un șofer în vârstă de 62 de ani, din Suceava. Acesta a rămas fără permis de conducere în baza unei manevre ilegale care a fost filmată și publicată în social media.

28 iul. 2023, 08:32
VIDEO: La un pas de masacru. Depășire iresponsabilă pe „Drumul Morții”. Șoferul a rămas fără permis după ce filmarea a ajuns pe internet

Șoferul „sinucigaș” a executat o depășire extrem de riscantă pe drumul E85 / DN 2, cunoscut publicului larg și drept „Drumul Morții„.

Manevra riscantă, are a pus și viețile celorlalți participanți la trafic în pericol, a fost filmată cu camera de bord a unui participant la trafic aflat pe sensul opus.

Imaginile au fost distribuite pe ȘtiriSuceava.net, iar polițiștii s-au autosesizat. Astfel, șoferul iresponsabil a fost sancționat.

Potrivit raportului agenților, imaginile au fost filmate pe 21 iulie 2023, în jurul prânzului, pe drumul E85, în zona localității Pătrăuți, județul Suceava. Un șofer care circula din contrasens a surprins pe camera de bord depășirea neregulamentară, care se putea transforma într-o tragedie.

În filmare se poate observa cum șoferul unei autodube depășește mașina din fața lui, deși de pe sensul opus veneau alte mașini. Pentru a evita impactul, șoferii de pe contrasens au tras dreapta de volan.

Raportul Poliției, după ce filmarea de pe Drumul Morții a ajuns pe internet

Marți, în această săptămână, polițiștii au transmis că bărbatul care se afla la volanul autodubei a fost identificat.

„Pentru ca a pus în pericol siguranța rutieră a celorlalți participanți la trafic și a efectuat o depășire fără a se asigura suficient, determinând alți șoferi sa facă manevre riscante de evitare a unui impact direct, un bărbat de 62 de ani din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 de lei, dar și cu pedeapsa complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic sa respecte legislația rutieră. Mulțumim, totodată, reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Suceava.

Doar în 2023, în Suceava, peste 20 de șoferi care au încălcat legislația rutieră au fost identificați și sancționați, în baza informațiilor apărute în mass-media sau pe rețelele sociale, mai scrie sursa citată.

Astfel de depășiri iresponsabile sunt foarte frecvente pe Drumul Morții, în ciuda sancțiunilor aplicate de polițiști. Lipsa autostrăzilor în Moldova crește și mai mult „apetitul” șoferilor pentru manevre periculoase.

VIDEO. Depășire iresponsabilă pe Drumul Morții