PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE în județul Suceava! 11 persoane au fost implicate într-un grav accident rutier. Accident mortal şi în Neamţ

11 persoane au fost implicate, duminică seară, într-un grav accident rutier care a avut loc în comuna suceveană Drăgușeni. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

25 iun. 2023, 20:23

PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE în județul Suceava! Accidentul s-a produs în jurul orei 18:30, pe DN2 (E85), pe raza comunei Drăgușeni, după ce șoferul unei autoutilitare a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu două autoturisme.

Citește și Tragedie în Cluj! Doi polițiști, soț și soție, au murit, după ce mașina lor s-a izbit de o cisternă. Erau proaspăt căsătoriți și mergeau în luna de miere

PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE în județul Suceava!

La scurt timp, după producerea incidentului, la fața locului, au fost alocate două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, 8 ambulante SAJ, 3 echipaje SMURD şi un elicopter SMURD.

Conform echipajelor medicale, o victimă este în stare de inconștiență, iar celelalte 10 au suferit multiple traumatisme. În aceste momente victimele primesc îngrijiri medicale şi sunt stabilizate pentru a fi transportate la spital.

Având în vedere amploarea incidentului,  la nivelul județului Suceava s-a activat Planul Rosu de Intervenție, pentru o optima gestionare a situației.

Astfel, a fost constituită o echipă operativă formată din polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, dar și din cadrul Serviciului Rutier IPJ Suceava, iar din primele verificări, oamenii legii au constatat faptul că șoferul unei autoutilitare în care se mai aflau 4 persoane și care se deplasa din direcția Fălticeni către Roman a pătruns pe contrasens și a lovit succesiv două autoturisme care circulau în coloană din sens opus.

În urma impactului, doi bărbați, pasageri în autoutilitara care a pătruns pe contrasens, au fost grav răniți, iar ceilalți doi pasageri și șoferul s-au ales cu răni ușoare.

Totodată, din celelalte două autoturisme implicate în accident, a rezultat rănirea ușoară a patru adulți și doi copii, care din fericire, nu au nevoie de îngrijiri speciale.

Polițiștii de la serviciul Rutier spun că toți șoferii implicați urmează sa fie testați cu aparatul etilotest și să le fie prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

”La acest moment circulația este blocată pe ambele sensuri. Se desfășoară cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții  IPJ Suceava.

Citește și Accident grav! Bunicul care s-a răsturnat cu maşina este de negăsit VIDEO

 

O fată de 19 ani a murit într-un accident, în Neamț. Alți doi tineri au fost grav răniți

O tânără în vârstă de 19 ani a decedat într-un accident rutier care s-a produs, duminică seara, în localitatea Bâra, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

În accident au fost implicate două autoturisme, şoferii acestora fiind grav răniţi. „Ajunse la locul solicitării, forţele de intervenţie au constatat că, în urma evenimentului rutier, cele trei persoane aflate în autoturisme erau încarcerate. Pompierii au acţionat pentru descarcerarea celor trei victime. O femeie în vârstă de 19 ani, pasageră într-unul din autoturisme, a fost scoasă de către pompieri în stare de inconştienţă. Imediat a fost preluată de echipajele medicale şi s-au început manevrele de resuscitare. Din păcate, victima nu a răspuns acestor manevre, fiind declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, potrivit Agerpres.

După ce au fost descarceraţi, cei doi şoferi în vârstă de 19, respectiv 23 ani au fost preluaţi de echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe Roman.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Roman cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, precum şi două echipaje de la SAJ Roman.