VIDEO: Lider al mișcării Black Lives Matter, mort după ce a fost electrocutat și imobilizat de poliția din Los Angeles

Un mare scandal s-a declanșat după ce unul dintre liderii BLM a devenit agresiv cu polițiștii, în urma arestului. Bărbatul fusese capturat după ce refuzase să respecte legea și astfel, crease haos în Los Angeles. Acum, activiștii BLM au profitat de eveniment și au început o nouă ofensivă.

13 ian. 2023, 09:44
VIDEO: Lider al mișcării Black Lives Matter, mort după ce a fost electrocutat și imobilizat de poliția din Los Angeles

Infracțiunile activiștilor Black Lives Matter (BLM) continuă, la doi ani de când mișcarea a luat amploare în SUA și restul Occidentului. În această săptămână, unul dintre liderii fenomenului a provocat un accident de circulație, a fugit de la locul faptei, iar apoi a încercat să fure o altă mașină. Polițiștii au intervenit rapid, dar infractorul, aflat sub influența drogurilor, a devenit violent. Astfel, a fost nevoie de utilizarea electroșocurilor pentru a-l calma pe hoț, care în cele din urmă, a decedat în spital.

Din echipa polițiștilor a făcut parte inclusiv un polițist de culoare, care l-a imobilizat pe infractor. În momentul în care și-a dat seama că este filmat, hoțul, pe numele său Keenan Anderson (31 de ani), a încercat să aducă aminte despre cazul „George Floyd”, americanul care a decedat din cauza unei intervenții nefericite a agenților din SUA.

„Ajutor, încearcă să mă ia ca pe George Floyd!”, a țipat Keenan Anderson, reprezentant la trendului „politically correct”.

Pistolul cu electroșocuri a fost folosit inițial asupra lui Anderson timp de câteva zeci de secunde. Apoi, un ofițer l-a avertizat de mai multe ori pe bărbatul drogat să nu se mai opună arestului, în timp ce alți ofițeri îl țineau la pământ.

Pentru că hoțul continua să fie agresiv, unul dintre polițiști a folosit încă cinci secunde pistolul cu electroșocuri.

„Te rugăm, nu mai opune rezistență!”, a cerut unul dintre ofițeri.

SUA, recunoscută pentru intervențiile în forță ale polițiștilor. Infractorii agresivi sunt puși la punct rapid

În SUA, intervențiile în forță ale polițiștilor sunt cunsocute, în contextul în care criminalitatea din America a fost de-a lungul deceniilor un fenomen alarmant.

O ambulanță a sosit la aproximativ cinci minute după ce a fost electrocutat Anderson, a declarat poliția. Apoi, l-au condus pe infractor la un spital local. Acesta a murit aproximativ patru ore și jumătate mai târziu, după ce a intrat în stop cardiac, potrivit Poliției.

În urma raportului toxicologic întocmit de poliția din Los Angeles s-a constatat că Anderson este drogat, consumase cocaină și cannabis.

Keenan Anderson era un văr al cofondatorului BLM, Patrisse Cullors. Acum, activiștii extremiști ai mișcării încearcă să provoace noi tensiuni sociale. Primele mesaje agresive, prin care se ia apărarea infractorului, au apărut deja în social media.