VIDEO Locuitorii Moscovei, speriaţi de mai multe cercuri negre apărute pe cer

Mai mulți locuitori din regiunea Moscova, Rusia, au fost îngroziți după ce un fenomen straniu a apărut pe cer. Aceștia au putut observa mai multe cercuri negre care se ridicau de la sol și care se înălțau spre cer.

29 mart. 2023, 10:24
VIDEO Locuitorii Moscovei, speriaţi de mai multe cercuri negre apărute pe cer

Panică în Moscova. Rușii spun că aceste cercuri negre ar fi de fapt o consecință a evacuării funinginii de la termocentralele orașului, dar cele apărute în afara orașului nu pot avea o astfel de cauză.

În timp ce unii internauți au glumit spunând că acesta amintește de scrisul pe care ”Vrăjitoarea cea rea din Vest l-a folosit pe cer pentru a scrie ”predă-te Dorothy”, cu trimitere la Vladimir Putin, în timp ce alții  au sugerat că a fost cauzat de un OZN.

Isteria a fost amplificată după ce imaginile au apărut pe o rețea de socializare, fiind preluate și de un consilier al ministrului de Interne, de la Kiev, care a sugerat că la Moscova se întâmplă ”lucruri ciudate”.

Potrivit Izvestia, popularul cotidian pro-Kremlin, inelele negre sunt văzute destul de des, astfel de forme fiind formate de fumul care iese rapid, cel mai posibil, pe hornurile marilor fabrici care se afla la marginea Moscovei.

Întrucât fumul nu se dispersează în atmosferă, acesta ia forma unui inel sau a unei bucle și plutește în derivă pe cer. Și alte persoane de pe rețelele de socializare au avut, în mod similar, explicații logice pentru acest fenomen.

Citeşte şi: VIDEO Accident spectaculos pe autostradă. Un cauciuc aruncă o maşină în aer câţiva metri

Cel mai posibil, este vorba despre o acțiune de curățare a unor coșuri de evacuare a fumului, de la mai multe termocentrale din jurul Moscovei, care folosesc ca materie primă cărbunele, mai notează jurnaliștii.

Autoritățile medicale de la Moscova au anunțat că nicio persoană nu a cerut ajutor medical, și nu a acuzat o alterare stării de sănătate, din cauza acestor cercuri negre, care plutea pe cerul orașului.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Moscova a anunțat că au fost înregistrate apeluri pe numerele de urgență, de la persoane care anunțat aceste cercuri negre, și care doreau să știe ce se întâmplă, notează și Express.co.uk.

Citeşte şi: Susţinere puternică din partea unor personalităţi importante ale comunităţii româneşti din UK pentru Catinca Maria Nistor la ICR Londra!