VIDEO Marcel Ciolacu, triumfător la prezentarea proiectului Neptun Deep: „Vom fi un furnizor pe termen lung, predictibil şi substanțial, de securitate energetică”

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanţi ai companiilor OMV Petrom și Romgaz au susţinut declarații de presă, de la ora 10.00, referitoare la proiectul Neptun Deep.

22 iun. 2023, 10:33
VIDEO Marcel Ciolacu, triumfător la prezentarea proiectului Neptun Deep: „Vom fi un furnizor pe termen lung, predictibil şi substanțial, de securitate energetică”

Conferinţa de presă a avut loc după ce miercuri OMV Petrom și Romgaz au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep.

„Am convingerea că după anunțul deciziei de investiții, operațiunile vor fi coordonate la fel de bine pentru a se putea derula cu cea mai mare viteză, astfel încât în 2027 să avem primele molecule de gaze din Marea Neagră. Când eram adolescent, în anii ’80, România era recunoscută internațional drept un performer în energie.

Astăzi, transmitem întregii lumi, în cel mai demn și puternic mod, că vrem și putem să continuăm moștenirea noastră istorică în domeniul energetic. Când este vorba de mize naționale majore, România reușește să își adune energiile și să facă saltul economic care o va duce la un alt nivel în Europa, acolo unde românii merită din plin să fie. Avem experiență și expertiză pentru a deveni cel mai important producător al Uniunii Europene în privința gazelor naturale. Iar asta trebuie să fie o sursă reală și continuă de mândrie națională.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă vede realităţile mai bine din spatele fotoliului de premier: România își importă propria producție, mai bine ambalată

Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum. Pentru că am spus de la început: acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice. Acest proiect va demonstra că suntem capabili și pregătiți să ne controlăm propriul destin energetic și să stabilim propriul curs. Atenția întregii lumi se va îndrepta către noi. O spun foarte ferm: suntem pregătiți să ne asumăm acest rol. Vom fi un furnizor pe termen lung, predictibil și substanțial, de securitate energetică.

Vom fi un pilon de stabilitate și dezvoltare regională într-o realitate geopolitică nouă și provocatoare. Este esențial ca lucrările de extracție la zăcământul din Marea Neagră să înceapă cât mai curând. Vă asigur că vom face tot ce ține de statul român pentru a susține proiectul, vom continua să fim parteneri dedicați, pentru că doar așa contribuim în cel mai concret mod posibil la bunăstarea cetățenilor țării”, a declarat Ciolacu, la eveniment.

Citeşte şi: Miniștrii, secretarii de stat și prim-vicepreședinții PNL, convocați în ședință de conducerea partidului. Discuțiile vizează coordonarea activităţii politice şi scandalul Abrudean