Miniștrii, secretarii de stat și prim-vicepreședinții PNL, convocați în ședință de conducerea partidului. Discuțiile vizează coordonarea activităţii politice şi scandalul Abrudean

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se întâlnește, joi dimineaţă, cu reprezentanţi ai conducerii PNL, miniştri şi secretari de stat liberali, pentru a discuta despre coordonarea activităţii politice şi guvernamentale. Ședința este programată să înceapă la ora 8.00.

22 iun. 2023, 08:35
Miniștrii, secretarii de stat și prim-vicepreședinții PNL, convocați în ședință de conducerea partidului. Discuțiile vizează coordonarea activităţii politice şi scandalul Abrudean

UPDATE: Liderul PNL Nicolae Ciucă spune că numirea lui Mircea Abrudean la secretariatul guvernului este numai o chestiune de timp și că în ciuda unor speculații și declarații publice, acesta are acces la informații clasificate și nu are niciun impediment în ceea  ce privește avizarea sa în funcție de către servicii.

„Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut necesare pentru bunul mers al guvernării să rezolvăm aceste chestiuni. Nu este obligatoriu o prioritate. Ce pot să vă spun e că domnul Abrudean a lucrat în fostul cabinet și are toate avizele necesare să se încadreze pe funcție. Acum câteva luni de zile domnul Abrudean a primit acces la documente clasificate de cel mai înalt nivel. Nu se dă certificat pe tema asta. Sunt chestiuni care țin de procedurile interne, așa cum ceea ce v-am declarat public este tot ceea ce vă pot spune. Eu nu l-am auzit pe domnul premier să spună”, a declarat Nicolae Ciucă.

La ședința PNL vor mai participa secretarul general al partidului, Lucian Bode, miniştrii PNL, secretari de stat ai PNL şi prim-vicepreşedinţii PNL. Ședința de partid va fi urmată, la ora 12.00, de o şedinţă de Guvern.

Şedinţa va avea loc la sediul partidului din Aleea Modrogan, nr.1, și va fi urmată de declaraţii de presă.

Citeste si EXCLUSIV | Gabriela Firea țintește să revină la cârma Primăriei Capitalei. Nicușor Dan, desființat de fostul edil: „Nu a făcut nimic. Rolul unui primar nu este acela de a încasa niște bani”

Luni dimineaţă, Nicolae Ciucă a mai avut o întâlnire cu miniştrii liberali din Cabinetul Ciolacu şi cu conducerea partidului. Discuţiile de luni au vizat şi propunerea lui Mircea Abrudean pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Prim-vicepreşedintele formațiunii liberale Rareş Bogdan a declarat, luni, că nu există niciun motiv ca Abrudean să nu fie numit secretar general al Guvernului, iar liberalii nu renunţă la propunere şi acest subiect va fi discutat la o şedinţă a coaliţiei.

Conducerea partidului a anunțat că aceste întâlniri vor avea loc săptămânal.

Citeste si PSD exclude o alianță cu AUR în 2024. Grindeanu: „Au un comportament semisălbatic”

Luni, conducerea PNL a avut prima şedinţă de coordonare cu miniştri liberali din Guvernul Ciolacu. Preşedintele PNL a anunţat că aceste reuniuni vor avea loc săptămânal.

Discuţiile au vizat şi propunerea lui Mircea Abrudean pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că nu există niciun motiv ca Abrudean să nu fie numit secretar general al Guvernului, iar PNL nu renunţă la propunere şi acest subiect va fi discutat la o şedinţă a coaliţiei. Coaliţia însă nu a tranşat, luni, acest subiect. Surse politice declarau că decizia pe această temă urmează să fie luată în viitoarea reuniune.

Marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie ce urmează să fie preluată de PNL, subliniind că în cadrul coaliţiei de guvernare nu există „o tensiune” pe acest subiect.

În aceeaşi zi, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că Mircea Abrudean a fost votat de conducerea PNL pentru funcţia de secretar general al Guvernului şi în consecinţă nu mai există alte propuneri.