VIDEO Mobilizare a salvamontiștilor din cauza unui bărbat beat criță: ”Alcoolul în vârf de munte, confuzie și accidente”

Salvamont Borșa a fost anunțat sâmbătă seara, prin 112, că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei și și-a fracturat piciorul. Ajunși la fața locului, salvatorii montani au constatat că bărbatul este nevătămat, dar în avansată stare de ebrietate.

09 iul. 2023, 19:43
VIDEO Mobilizare a salvamontiștilor din cauza unui bărbat beat criță: ”Alcoolul în vârf de munte, confuzie și accidente”

Un apel disperat la 112 a pus salvamontiștii și medicii în alertă în Borșa, județul Maramureș. Un turist și-ar fi fracturat piciorul în vârf de munte. Trei salvamontiști și un medic SMURD au urcat până pe vârful Pietrosul Rodnei, cu tot echipamentul în spate, ca să îl salveze pe bărbat.

Când au ajuns acolo, însă, au descoperit că acesta nu era rănit, ci era într-o stare avansată de ebrietate. Omul a refuzat să fie examinat de medic și să fie ajutat să coboare în siguranță.

”Alcoolul in vârf de munte.. confuzie si accidente!

Muntele îți oferă cea mai simplă lecție de viață la care ai acces, dar trebuie tratat cu responsabilitate și seriozitate. De aceeași seriozitate vă recomandăm să dați dovadă și să vă gândiți de două ori înainte de a pune pe drumuri salvatorii montani.

Citește și: Uite ce trebuie să faci dacă pleci cu maşina în Grecia. Ghidul complet care te ajută să ajungi în Thassos cu mai puţin de 100 de euro

În această seară, Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat prin 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul. O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul.

Vă recomandăm să nu consumați băuturi alcoolice pe munte deoarece acestea slăbesc organismul și capacitatea de efort. De asemenea, să nu vă abateți de la potecile marcate si in situația in care sunteți nevoii sa sunați la 112, asigurați-vă că nu transmiteți informații eronate.

În timp ce echipajele sunt ținute blocate la un caz care nu necesită intervenția de urgență, un alt turist poate avea nevoie de ajutor.

Fiți responsabili pe munte!”, transmit salvatorii.

Citește și: Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului. I-a lăsat perplecși pe experți: s-a găsit o ”lume nouă ascunsă” în adâncuri