VIDEO Momentul terifiant când fulgerul loveşte în zbor un avion Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă comercială din lume

Un fulger a lovit un avion cargo Airbus Beluga la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Hawarden. Videoclipul arată fulgerele lovind în spatele Airbus Beluga XL5 de 63 de metri. Momentul incredibil a fost înregistrat de o cameră dintr-un vehicul.

04 nov. 2022, 17:48
VIDEO Momentul terifiant când fulgerul loveşte în zbor un avion Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă comercială din lume

Avionul se îndrepta spre Hamburg când s-a produs evenimentul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar avionul a aterizat în siguranţă pe teritoriul Germaniei, la scurt timp după ora 14.30.

Descărcarea electrică nu reprezintă un pericol pentru pasageri, datorită efectului Faraday. Această teorie – descoperită de fizicianul Michael Faraday – afirmă că câmpul electromagnetic din regiunea internă a unui conductor este zero, anulând efectul câmpurilor externe care pot afecta conductorul.

Aşa se explică de ce, atunci când fulgerul loveşte o aeronavă, descărcările electrice circulă în exteriorul aeronavei şi nu lovesc interiorul.

Cu toate acestea, vederea unui fulger care loveşte un avion este încă şocantă şi înspăimântătoare, aşa cum a făcut-o marţi, 1 noiembrie, într-un zbor. din Flintshire, Ţara Galilor, până în Hamburg, Germania.

Citeşte şi: Dmitri Medvedev, un nou atac la adresa Occidentului: „Sataniști, naziști, narcomani și nebuni!”. Ce a declarat omul lui Vladimir Putin despre războiul nuclear