VIDEO NASA: De ce lumea nu s-a sfârşit ieri? Explicaţie oficială privind Apocalipsa

Siguri pe faptul că Apocalipsa nu va veni pe 21 decembrie, specialiştii de la NASA au publicat miercuri pe canalul oficial de Youtube un film intitulat "De ce lumea nu s-a sfârşit ieri". Filmul trebuia să apară pe data de 22 decembrie, dar a fost lansat cu 10 zile mai devreme.

13 dec. 2012, 12:40
VIDEO NASA: De ce lumea nu s-a sfârşit ieri? Explicaţie oficială privind Apocalipsa

Încercând să distrugă aşa-zisele mituri privind ziua de 21 decembrie şi Apocalipsa mayaşă, mai mulţi astronomi, fizicieni şi istorici, au oferit o serie de explicaţii logice pentru evenimentele ce vor avea loc în aceea zi. Ei spun că soarele nu va iradia planeta şi niciun meteorit nu va lovi pământul. Chiar dacă nimeni nu va putea să le reproşeze nimic în caz că se înşală, oamenii de ştiinţă sunt sigur că lumea va continua şi după 22 decembrie.

Doctorul John Carlson, directorul Centrului de Arheologie-Astronomie de la NASA susţine că 21 decembrie nu este ultima zi din acel calendar. „Dacă vizionezi acest film înseamnă că lumea nu s-a terminat ieri…”, astfel începe clipul, fiind creat în ideea că va fi lansat după ziua critică. Oamenii de ştiinţă vor să dovedească faptul că toate supoziţiile despre distrugerea lumii au apărut în urma unei proaste interpretări ale calendarului mayaş şi a datelor pe care acesta le oferă. 

De asemenea, în cauza unor viitoare nelămuriri, o nouă pagină a fost lansată pe site-ul NASA cu întrebări şi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre sfârşitul lumii.