VIDEO Noi imagini îngrijorătoare cu Joe Biden. Preşedintele SUA s-a pierdut chiar în curtea Casei Albe: „Pe unde să o iau, pe aici?”

Preşedintele american Joe Biden dă, din nou, motive de îngrijorare cu privire la capacităţile sale de conducere, după ce a fost vizibil dezorientat chiar în curtea Casei Albe, găsindu-şi cu greu drumul către reşedinţă.

25 oct. 2022, 12:15
VIDEO Noi imagini îngrijorătoare cu Joe Biden. Preşedintele SUA s-a pierdut chiar în curtea Casei Albe: „Pe unde să o iau, pe aici?”

Joe Biden, cel mai bătrân preşedinte al Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 79 de ani, a părut confuz  după ce a participat, împreună cu prima doamnă, Jill Biden, la o plantare de copaci la aniversarea a 50 de ani în serviciu a grădinarului Casei Albe.

În imaginile postate iniţial pe Twitter, preşedintele Biden este întors din drum după ce o luase prin curte în direcţia opusă decât cea în care se afla Casa Albă.

Este doar ultimul dintr-o lungă serie de astfel de momente stânjenitoare, care au făcut ca americanii, chiar şi din tabăra democrată, să îşi exprime îngrijorări cu privire la capacitatea acestuia să conducă cel mai puternic stat de pe planetă.

Sptămâna trecută, după un discurs în Pittsburgh, Biden a întâmpinat probleme în a coborî de pe scenă. Aproape acelaşi scenariu s-a petrecut şi în luna septembrie, când după un discurs pe scena ONU, preşedintele SUA nu a ştiut prin ce parte ar trebui să iasă şi a părut pierdut.

Congresmeni din aripa stângă a Partidului Democrat i-au cerut luni preşedintelui Joe Biden, care a delocat miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei în faţa invaziei ruse, să sporească eforturile diplomatice şi să angajeze negocieri directe cu Moscova, având ca obiectiv încheierea rapidă a războiului, transmite AFP.

Citeşte şi: Macron, avocatul diavolului! Preşedintele Franţei le vorbeşte ucrainenilor despre „curajul de a vrea pace”

Este pentru prima dată când un astfel de apel vine chiar din partea partidului preşedintelui.

„Vă îndemnăm să însoţiţi sprijinul economic şi militar pe care Statele Unite l-au oferit Ucrainei cu un impuls diplomatic proactiv şi să vă dublaţi eforturile pentru a căuta un cadru realist pentru o încetare a focului”, au spus aleşii în scrisoarea lor, arătând clar că sunt împotriva invaziei „ilegale şi scandaloase” a Ucrainei şi că orice soluţie ar urma, să fie aprobată de Kiev.

„Dar, în calitate de parlamentari responsabili pentru modul în care zeci de miliarde de dolari ai contribuabililor americani sunt cheltuiţi în asistenţă militară în conflict, credem că o astfel de implicare în acest război creează, de asemenea, responsabilitatea Statelor Unite de a explora în mod serios toate căile posibile”, au adăugat ei.

Printre aceştia se numără Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar şi Pramila Jayapal, figuri ale aripii progresiste a partidului.

Aleşii i-au cerut preşedintelui Biden „să desfăşoare eforturi diplomatice viguroase în sprijinul unei reglementări negociate şi încetării focului, să se angajeze în discuţii directe cu Rusia şi să exploreze perspectivele unui nou acord de securitate european acceptabil pentru toate părţile”.

Citeşte şi: Nici Regele Charles n-a scăpat de furia eco-activiştilor. Au zdrobit un tort de ciocolată pe figura monarhului de la Madame Tussauds VIDEO