VIDEO | Nu e glumă: parlamentarii din Canada au defilat în pantofi roz, cu toc. Momentul bizar oferit de oamenii lui Justin Trudeau

Inițiativă fără precedent: mai mulți parlamentari din partidul premierului Justin Trudeau, al Canadei, au defilat în cerc, încălțați cu pantofi cu toc, roz, de femei. 

22 apr. 2023, 13:15
VIDEO | Nu e glumă: parlamentarii din Canada au defilat în pantofi roz, cu toc. Momentul bizar oferit de oamenii lui Justin Trudeau

Membrii Partidului Liberal din Canada, reprezentat la vârf de către Justin Trudeau, premierul statul nord-american, au defilat pe tocuri în clădirea administrativă la care lucrează.

Politicienii susțin că au făcut acest gest pentru a conștientiza violența împotriva femeilor, în cadrul unui eveniment denumit „Hope In High Heels”, sponsorizat de un centru pentru femei din zona Ontario, conform Daily Caller.

„Violența împotriva femeilor este încă răspândită în societatea noastră. Hope in Heels este un eveniment care răspândește conștientizarea violenței împotriva femeilor, încurajând în același timp bărbații și băieții să facă parte din soluție. Am purtat tocuri roz în sprijinul acestei cauze importante”, a scris pe Twitter ministrul canadiano-sirian al Transporturilor, Omar Alghabra.

Inclusiv cei mai bătrâni dintre deputați s-au urcat pe tocuri, incolonați, în aplauzele mai multor persoane aflate pe margine.

 

Momentul cu tocurile roz a stârnit furia internauților

 

Controversata inițiativă a fost ridiculizată și criticată pe Twitter. Internauții susțin că această cauză este lăudabilă, dar e decredibilizată printr-o promovare jenantă.

Iată o parte dintre comentarii:

„Violența împotriva femeilor este greșită, categoric. Dar avem nevoie de soluții, nu de tocuri”;

„Sunt total pentru conștientizarea problemei. Dar încurajați cumva ca transgenderismul să fie o parte a soluției?”;

„Patetic”;

„Cum încearcă acești bărbați care merg pe pantofi cu toc roz să încurajeze pe cineva să fie parte a soluției și să oprească violența împotriva femeilor? Asta nu mă face pe mine să mă simt în siguranță de loc, este opusul”;

„Politicienii n-au nicio valoare”;

„La locul meu de muncă, s-ar spune că așa ceva este un timp irosit”;

„Hai să ne batem joc de femei, să ne purtăm ca niște clovni și să folosim banii contribuabililor”;

„De ce ai insulta femeile cu un astfel de nonsens?!”;

„Jenant”.