Răzbunarea Ursulei von der Leyen. A blocat toate fondurile UE ale Ungariei, pe motive de „LGBT+” și „justiție”

În cele din urmă, după mai multe amenințări și „ultimatumuri", Ursula von der Leyen l-a pedepsit pe Viktor Orban. Șefa Comisiei Europene susține că Ungaria nu respectă comunitatea LGBT+, așa cum cere Bruxellesul.

22 dec. 2022, 23:49
Răzbunarea Ursulei von der Leyen. A blocat toate fondurile UE ale Ungariei, pe motive de „LGBT+” și „justiție”

Ursula von der Leyen „vrea mai mult LGBT+” în Ungaria. Acest lucru nu este posibil, potrivit partidului de guvernare conservator, Fidesz. Astfel, la final de an, Viktor Orban a primit o veste tristă. Fondurile de coeziune ale UE pentru statul maghiar, 22 de miliarde de euro, vor fi înghețate.

Banii vor rămâne la Bruxelles până când Ungaria va îndeplini condițiile impuse de Ursula von der Leyen: „independența justiției, libertățile academice, drepturile LGBTQIA+, sistemul de azil”, scrie presa internațională.

 

Ce reprezintă fondurile reținute la Bruxelles

 

Banii „confiscați” de Comisie reprezintă suma fondurilor de coeziune ale UE pe care Ungaria trebuie să le primească din bugetul pe termen lung al UE în perioada 2021-2027.

Acestea reprezintă transferuri de la Uniunii menite să egalizeze standardele de viață între cei mai bogați și cei mai săraci membri ai blocului comunitar, plătite în principal ca rambursări pentru banii cheltuiți de guvernele individuale pentru obiectivele convenite.

Cele 22 de miliarde de euro destinate statului maghiar sunt alocate pentru programe precum educația pentru copiii defavorizați, modernizarea transportului feroviar, accesul la internet în bandă largă și ajutoare pentru regiunile afectate de închiderea unor mine de cărbune.

 

Dublă sancțiune pentur Ungaria lui Viktor Orban, din partea Ursulei von der Leyen

 

Pe lângă fondurile de coeziune, UE reține și subvențiile de 5,8 miliarde de euro ale Ungariei din fondul de redresare al UE, până când Guvernul Fidesz va rezolva problemele puse în discuție de Bruxelles.

Cel mai probabil, Viktor Orban nu se va lăsa șantajat. Cel puțin în problema LGBT+, lucrurile sunt clare. Guvernul de la Budapesta a repetat de-a lungul timpului că nu va ceda „propagandei”. Astfel, la nivel oficial vor fi recunoscute doar două sexe, nu „mai multe genuri”.

„Avem nevoie de mai mulți vânători, mai puțini travestiți și mai mulți Chuck Norris”, a declarat Viktor Orban, într-un discurs public.